Ahogy arról korábban beszámoltunk, Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere osztott meg egy videófelvételt közösségi oldalán egy fekete nagymacskáról, amely a város határában bóklászott. Később a helyi rendőrség is megerősítette, hogy egy valódi fekete párduc látható a videón.

Most a KecsUP kecskeméti hírportál számolt be róla, hogy civil bejelentés alapján kivonult a rendőrség Kecskemét és Kadafalva közötti erdős-mezős területre, hogy megtalálják a vadállatot.

A hírportál egy videót is feltöltött a Facebook-oldalára, amelyen bemutatják, hogy a rendőrség több autóval és rendészeti szakemberekkel is karöltve kutatja át az említett területet, közelebb nem is engedik az újságírókat egyelőre. Egy korábbi felvétel során elárulta a portál munkatársa, hogy a Gábor Dénes utcánál láthatták az elkóborolt állatot, ezért a rendőrség lezárta az utat és átkutatja a környéket.

Frissítés: elhagyták a helyszínt az egyenruhások, nem találták meg a fekete párducot. A rendőrség megerősítette a portálnak, hogy valóban történt bejelentés arról, hogy látták az állatot.