Mint ismert, rengeteg elhagyatott park és játszótér van Budapesten. Ebből lett most elegük az angyalföldieknek, a minap egy környékbeli férfi fakadt ki a Facebookon amiatt, hogy a gyerekek már játék közben sem lehetnek biztonságban.

„Nem igazán értem, hogy az egészséges fákat visszametszik, gallyazzák, de a korhadt, öreg fákhoz hozzá sem nyúlnak. A képen egy hatalmas ág tört le tegnap, bezuhanva a játszótérre, ahol gyerekek voltak, pedig szél sem fújt” – írta dühösen a férfi, aki egy fotót is közzétett, amelyen jól látszik, hogy a kidőlt faágak már a hintát is beterítik, ráadásul a szúrós ágaknak nekiszaladva akár komoly baleset is érheti a kicsiket, nem beszélve arról, ha épp akkor dől a fa, amikor a közelben vannak.

Elege van a 13. kerületieknek a veszélyes játszóterekből

Egyre kevesebb szülő hozza ide a gyermekét (Fotó: Facebook)

Csepelen a hulladék akadályozta a játékot

Korábban egy csepeli játszótérről is beszámoltunk, ahol a kidőlt fák helyett a rengeteg odahordott szemét okozta a problémát. Két huligán ugyanis úgy gondolta, hogy szuper ötlet többzsáknyi hulladékot a pingpongasztalra szórni.

A gaztettről a helyi polgármester egy képet is megosztott Facebook-oldalán. „De vajon, aki erre képes volt, azt mi motiválta?” – írta a kép alá Borbély Lénárd.

Beborította a szemét a játszóteret

Hegyekben állt a szemét a csepeli játszótér pingpongasztalán (Fotó: Facebook/Borbély Lénárd)