A volt elítélt ketrecharcos férfi először megzsarolta, majd brutálisan meggyilkolta volt partnerét. Az igazán erős felépítésű 50 éves Paul Robsonról videófelvétel készült, ahogy a volt barátnője kertjében ólálkodik, miközben a 47 éves Caroline Kayll éppen vendégül látta a tini fiút. – írta a Metro.

Caroline és Paul az egyik brit börtönben találkoztak, ahol Kayll börtönőr, Robson pedig fogvatartott volt. A Metro cikkjéből az nem derül ki pontosan, hogyan alakult ki a szerelmi kapcsolat közöttük, de Caroline elhagyta a férjét a ketrecharcos börtönfegyencért. A furcsa páros 2018-tól egészen tavalyig együtt voltak. A férfi megtudta, hogy a szakításuk után pár héttel a börtönőrként dolgozó nő már egy tinivel vigasztalódik, ezért megzsarolta őt. A nő annak ellenére, hogy fizetett több mint 12 millió forintot, a férfi ellátogatott hozzá.

2020 november 15-én elutazott Glasgow-ba, ott összeszedett csavarhúzókat, fogókat, csavarkulcsot és ammoniát, majd visszament a nő lintoni házához. A gyanú szerint támadó férfi bakancsot viselt, amivel rátaposott a Caroline fejére, belevágott a fenekébe, kivágott tincseket a hajából, illetve levágta a nő ruháit. Arra is van bizonyíték, hogy a férfi megfojtotta a nőt. A volt elítélt férfi állítólag egy ollóval és egy bárddal eset a tini fiúnak. A férfinek nem volt elég az eddigi brutalitás, így ammóniát fújt rájuk, majd elvette a telefonjukat is, így segítséget sem tudtak híni.

A férfi ezek után átsétált a szomszéd házába, majd közölte, hogy „Caroline nincsen jól”. A nővérke, Barbara Lee arccal lefelelé találta az áldozatot a vérben úszó házban, ahol megtalálta az „ijedt és rémült” fiút sokkos állapotban, aki éppen vért hányt. A nővérke a mentők és a rendőrök kiérkeztéig igyekezett az újraélesztéssel, de a 47 éves nő katasztrofális agyi sérülések miatt meghalt a kórházban.

Robson tagadja a gyilkosságot, a zsarolást és a gyilkossági kísérletet is, sőt sokkolta a hír, azt állította, a tini volt az, aki megtámadta őket. A tárgyalás hamarosan folytatódik.