A Metropol már korábban beszámolt a szomorú hírről, miszerint egész Kiskunhalas gyászol, miután elhunyt a koronavírus miatt Fekete Patrik. A mindössze 23 éves fiatal férfi egész életében rendőrnek készült, a Dékáni iskolában rendész szakon végzett, már dolgozott is rendészként, sőt közben egy világbajnoki címet is szerzett fekvenyomásban.

Fekete Patrik! 1997-2021.
Mit lehet ilyenkor írni….egy ember, aki egész életében rendőrnek készült, aki a Dékáni…

Posted by Dékáni Rendészet-Honvédelem-Közszolgálat nyílt oldala. on Sunday, April 11, 2021

A Kiskunhalason tanuló és sportoló fiatalember a közeli Pirtón élt szüleivel. Édesanyjának körülbelül egy hónappal ezelőtt volt pajzsmirigyműtétje, a falubeliek azt mondják, az asszony a kórházban kapta el a koronavírust. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy az asszony ezután hazatért-e még a kórházból, vagy sem, az viszont kétségtelen, hogy közben fia, Patrik is koronavírusos lett – írja a Ripost.

Senki sem tudja, hogy ki kapta el kitől, de az is lehet, hogy egymástól teljesen függetlenül fertőződtek meg” – mondja a szomszédasszony, aki úgy tudja, Patriknak eleinte nem voltak tünetei. A fiúnak nem volt ismert alapbetegsége, így valószínűleg meg sem fordulhatott a fejében, hogy neki, aki folyamatosan sportol, és nem beteg, súlyos gondjai akadhatnak a koronavírus miatt.

Szüleivel itt lakott Patrik (Fotó: Ripost)

A 23 éves kiskunhalasi világbajnok későn hívta a mentőket

A falubeliek szerint azonban pontosan ez történt, Patrikék pedig túl későn hívták a mentőt. „Én úgy tudom, hogy 250-es vérnyomása volt, mire a kórházba került, a szervezete már elkezdte feladni a harcot. Nagyon keményen küzdöttek érte, de szinte azonnal gépekre kellett tenni, már menthetetlen volt. Túl későn hívták már a mentőt” – mondja az egyik férfi, akinek üzlete van a faluban. Ő is jól ismerte Patrikot. Azt mondja, a fiú most a MÁV-nál dolgozott kalauzként, és otthon élt szüleivel. „Kedves fiú volt. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt vásárolt itt” – közölte a férfi.