Milliárdos tartalék van, de közbiztonságra és veszélyelhárításra „nincs pénz” Józsefvárosban





Nemcsak a szociális, nevelési és egészségügyi dolgozók nem kapják vissza az elvett pénzt, de veszélyelhárításra és a közbiztonság javítására sem biztosítanak megfelelő forrást Pikó Andrásék. Eközben 1,4 milliárdon „ülnek”. A Fidesz szerint politikai célokra tartalékolják.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.25.
VIII. kerület befagyott pénzek

Nem kapják vissza 13. havi bérüknek megfelelő támogatást a szociális, nevelési és egészségügyi dolgozók, amelyet a polgári városvezetés biztosított nekik, ám 2019-ben a baloldali többség elvett tőlük – tudta meg a Hírnyolc. Noha egymilliárd forint szabadon elkölthető tartalékkal is rendelkezik az önkormányzat, sem erre, sem a köztisztasági-közbiztonsági források emelésére nem költ a baloldal.

Fidesz: kapják vissza a dolgozók az elvett 13. havi bért!

A portál beszámolt arról, hogy a december 16-ai képviselő-testületi ülésen kiderült: a „kormány kivérezteti az önkormányzatokat” mantra teljesen hamis. A több milliárdos kormányzati támogatásokat kapó józsefvárosi önkormányzat közel másfél milliárd forintos költségvetési tartalékkal rendelkezik, amelyből 1 milliárd immár szabadon felhasználható. Ugyan kapnak jutalmat az önkormányzati cégek, valamint az óvodák és bölcsődék dolgozói, közép- és felsővezetői, de az sem éri el azt a szintet, amit a polgári városvezetés 13. havi bérként vezetett be a szociális és nevelési munkát végző dolgozók megbecsülésére, és amelyet 2019-ben a baloldal elvett tőlük – hangsúlyozta Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője, aki kezdeményezte, hogy az említett dolgozók kapják vissza a Pikó Andrásék által 2019-ben elvett teljes 13. havi bérüket. Ám a baloldali többség ezt a kezdeményezést sem támogatta.

Józsefvárosi életkép - köztisztaságra és közbiztonságra „nincs pénz”

Lenne 1,4 milliárd, de „másra tartogatják”

A szociális, nevelési és egészségügyi dolgozók bértámogatásán kívül nem szavazta meg a baloldali többség a társasházak életveszély-elhárítására fordított támogatásának keretemelését, a borzasztó állapotban lévő közterületek tisztán tartására fordítandó 100 milliós keretet, és a lehangoló közbiztonsági helyzetben a 10 fős közterület-felügyeleti létszámemelést sem.

A Hírnyolc úgy tudja, továbbra is rejtély övezi azt a „függő tételek” között szereplő 1,4 milliárd forintot, amelyből a városvezetés most 1 milliárdot „felszabadított”, azaz szabadon elkölthetővé tett. Ám továbbra sem derült ki, milyen célokra kívánja fordítani ezt az összeget a baloldal. Sátly Balázs, a Pikó Andrást támogató összbaloldali frakció – LMP-ből Momentumba átugrott – vezetője „politikai célokat” emlegetett.

- Kiderült, hogy politikai célokra tartalékolják a pénzt, hiszen jön a kampány. Ám ezt a pénzt inkább Józsefváros fejlesztésére kellene fordítani – hangsúlyozta Vörös Tamás.

Nem tudni, mire tartalékolják az 1,4 milliárdot Pikó Andrásék Fotó: Metropol

 





Ezeket olvastad már?
Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás