A környéken élők szerint renoválni fogják az épületet, de van aki úgy tudja, hogy modern lakóház épül az ikonikus ingatlan helyén, ami már az 1903-as években kolbász- és szalámigyárként működött a Mester utcában.

A legrégebbi és legszebb ferencvárosi bolt többek között Zsolnay-csempéiről, a berendezési tárgyak között fellelhető, a múlt század elején ide gyártott polcokról, és egyéb húsárusításhoz nélkülözhetetlen kiegészítőkről híres. Az üzlet bérlőinek 2020 végéig szólt a szerződése, amelyet a hírek szerint azért sem újítottak meg, mert az épületnek kérdéses a jövője.

A Metropol utána járt, és jó hírrel számolhatunk be a törzsvásárlóknak: a hentesüzlet várhatóan január 11-től a Balázs Béla utca 34 szám alatt fog tovább üzemelni. Arra azonban nem érkezett válasz lapzártánkig a Ferencvárosi Önkormányzattól, hogy mi lesz az épületnek sorsa.

Az alapító tulajdonos Brauch Ferenc volt, aki híres osztrák és német henteseknél szerzett tapasztalatot fiatalon, mint általában a XIX. században ez jellemző volt. Első bérlője lett az 1897-ben megnyílt Vásárcsarnoknak, 50 éven át. Fénykorában több száz alkalmazottja,9 üzlete,vágóhídja és sertéshizlaldája volt. 1902-ben vette meg a Budapest IX.-ker.Mester u.29 szám alatti házat és átalakítatta hentes boltnak. Az ’50-es években államosították mindenét, és családostul kitelepítették Budapestről.