A Magyar Termék Napjának kezdeményezői a legnagyobb magyar, Széchenyi István születésnapját választották, hogy felhívják a figyelmet a hazai áruk vásárlásának fontosságára. A járvány alatt a termelők megmutatták, hogy el tudják látni az országot élelemmel. Azonban a magyar termelőket is negatívan érintette a világjárvány, így nagyon fontos, hogy a vásárlók is a hazai termékeket részesítsék előnyben. Nemrég a magyar kormány is indított egy kampányt, „Válaszd a hazait” címmel, ami szintén a magyar termékek vásárlására buzdít. Az élelmiszerboltok polcain és a termelői standoknál a „Magyar Termék” jelzések segítenek a tájékozódásban.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Miért jó a hazai?

  • olyan hazai vállalkozásokat támogatunk, amelynek műkődése nagyban hozzájárul a hazai gazdaság fejlődéséhez
  • erősítjük a hazai gyártást, így nem függünk annyira másoktól
  • a külföldről behozott áruk gyakran több ezer kilométert utazhatnak, így ha magyar terméket veszünk a környezetet is védjük

Magyar Termék: 100% magyar alapanyagból, Magyarországon készült.
Hazai Termék: több, mint 50%-ban magyar alapanyagból, Magyarországon készült.
Hazai Feldolgozású Termék: többségében külföldi alapanyagból, de Magyarországon készült, vagy feldolgozott.

 

Elkezdődnek a raktárkoncertek

A közel 200 fellépő részvételével, a mai napon kezdetét veszi a hazai előadóknak fellépési lehetőséget kínáló Raktárkoncert-sorozat, amely a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja a világjárvány miatt bajba jutott hazai zenei ipar számára. A mai napon színpadra lép többek között, Demjén Ferenc, Radics Gigi, a Magna Cum Laude, Charlie, Zorán és Keresztes Ildikó is. A koncerteket az ingyenes MindiGo TV telefonos applikáción és a Raktárkoncert Facebook oldalán is követhetik a rajongók.

Bővebb információk

Fotó: Sulyok László/Ripost

Maszkot húznak a parlamentben

Ma veszi kezdetét az Országgyűlés őszi ülésszaka. A képviselőkre is vonatkoznak majd az új járványügyi szabályok, valamennyi párt frakciója arról határozott, hogy a politikusoknak maszkot kell majd hordaniuk. Az Országgyűlés Hivatala már korábban döntött, hogy az országgyűlési őrség minden belépni kívánó személynél testhőmérséklet-mérést végez. E mellett kötelezővé tették a maszk viselését a hivatal épületeinek a mellékhelyiségeiben, a liftekben, a folyosókon, közösségi terekben, illetve a büfékben és az étteremben sorban állás közben is viselni kell. A mai napon teszi le miniszteri esküjét Novák Katalin, aki október 1-től családokért felelős tárca nélküli miniszter lesz.

Fotó: Facebook

BKK kisokos

Alig áll meg pár helyen az M3-as metró

November 6-ig az M3-as metró az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon nem áll meg. A 9-es és az M30-as autóbuszt, illetve a 72-es és a 73-as trolibuszt ajánljuk.

Több buszt is elterelnek Törökbálinton

Szerdáig terelve közlekedik a 88-as, a 173-as és a 88A autóbusz, illetve a 972-es és a 972B éjszakai busz, így nem érinti a Zrínyi utca megállót. Az autóbuszok Törökbálinton a Meredek utca – Szent István utca útvonalon járnak, ezért a Zrínyi utca megálló helyett a 140-es járat Ady Endre utca nevű megállóhelyét érintik.

Itt nem áll meg a 36-os és a 135-ös busz

Október 11-ig a 36-os busz nem érinti az Előd utcai és a Vörösmarty utcai megállókat. A 135-ös busz szintén nem áll meg a Vörösmarty utcai megállóban. A buszok az Ábrahám Géza utcán át közlekednek Pestszentlőrinc, illetve a Soroksár, IKEA áruház felé. Ideiglenes megállók az Ábrahám Géza és a Vörösmarty utcákban.

Más útvonalon jár a 149-es busz

Holnap üzemzárásig 149-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Lóczy Lajos utca, a Hankóczy Jenő utca, a Zilah utca, a Ruszti út, a Gondozási Központ, a Lorántffy Zsuzsanna út, a Garas utca, az Ezredes utca és a Fény utcai piac megállót. A 149-es a 91-es, a 291-es, valamint az 5-ös autóbusz érintett megállóiban áll meg.

Nem érinti a Haller utcát több busz

November 7-ig a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbusz, illetve a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A éjszakai járat nem érinti a Haller utca / Soroksári út megállót. Az autóbuszok Közvágóhíd irányú Haller utca / Soroksári út megállóját a Lechner Ödön fasor 6. szám előtt találhatják meg az utasok.