12. – Vízöntő
IV. 21.–V. 20.
A Vízöntőket az utolsó helyre tenni igazságtalan, mert nem lehet azt mondani, hogy rossz szakácsok. A Vízöntők egyáltalán nem főznek. Soha. Azzal ámítják a környezetüket, hogy nincs érzékük a kulináris kalandokhoz, és a tudásuk mindössze egy szendvicsre vagy rántottára terjed ki, ám ez nem igaz. Sokan ismerik azt a Vízöntőt is, aki képes volt egy este alatt 300 isteni mézeskalácsot sütni. Aztán megígérte, hogy megismétli ezt a bravúrt. 30 év múlva teljesítette.

11. – Nyilas
XI. 23.–XII. 21.
Tipikus Bridget Jones: képtelen a tésztát úgy megfőzni, hogy ki ne másszon a fazékból, mint az Alien az áldozat gyomrából. Azonban ha megerőlteti magát, sikerül összehoznia pár egyszerű, mégis finom ételt. Ezt bizonyította is többször, amikor elővett egy töltöttkáposzta-konzervet vagy egy virslit, amit felmelegített. Minden erejével azon van, hogy megvédje a kezei szépségét, mert azt mindennél fontosabbnak tartja, és ebből nem enged.

10. – Oroszlán
VII. 23.–VIII. 23.
Az Oroszlánok nem tudnak főzni, de csupán azért, mert nincsenek rászorulva. Rajongóik bármit szívesen megesznek, amit ő készít el, sőt végtelenül hálásak is neki, mert örülnek, hogy egyáltalán betekintést nyerhetnek a konyhájába. Senki más nem kap ennyi bókot egy félkész ennivaló elkészítése után. Az éhes szájak nem csak dörmögve esznek, hanem könyékig nyalják a kezüket a vacsora után, és hosszú dicséretet mormolnak a háziasszony vagy házigazda tehetségéről.

9. – Halak
II. 20.–III. 20.
A Halak ugyanúgy főznek, mint ahogyan minden mást is csinálnak: csak abban a pillanatban, amikor „támad” az ihlet. Aztán ha elönti őket a kulináris hév, sajnos hirtelen elfelejtenek minden hasznos, régi szabályt vagy tanácsot, amelyet még anyáik, nagyanyáik tanítottak nekik, ezért a végeredmény nem mindig a legsikeresebb. A malőrt pedig a gyönyörű terítéssel próbálják ellensúlyozni, ami nem igazán szokott sikerülni, ezért elég sok kényszeredett mosolyt kap.

8. – Kos
III. 21.–IV. 20.
A Kosok gyakorlatias emberek, így jól tudják, hogy egy jól táplált családnál nincs is szebb látvány, így mindent meg is tesznek az ügy érdekében. Persze mindezt okosan, kímélve magukat. Szívesen ellátják a famíliát mindenféle jóval, ám ha lehet, az esetek többségében igyekeznek, hogy az ne egy bonyolult étel legyen, ami felett órákat kell ülni, de laktató és egészséges attól még lehet. Ha kell, sokszor nyúl az egyik legjobb mentőövért: a rántottáért és a paradicsomért.

7. – Ikrek
V. 21.–VI. 21.
Az Ikrek soha nem főznek maguknak: reggelire, ebédre és vacsorára is megelégszenek egy üveg kefirrel és egy kis kenyérrel, sőt ha valami extrára vágynak, akkor elmajszolnak némi olívabogyót. Ugyanakkor az Ikrek szeretnek másoknak főzni, de mivel nincs gyakorlatuk, nehéz dolguk van, hiszen imádják lenyűgözni a vendégeiket. A végeredmény az esetek többségében kitűnő lesz, de mire a mű elkészül, az Ikrek lelke, idegrendszere és a konyhája is romokban áll, ezért sok idő kell, hogy újra főzni akarjanak.

6. – Mérleg
IX. 24.–X. 23.
A megtisztelő középmezőnyben foglalnak helyet a Mérleg jegy szülöttei. Jól tudnak főzni, de túlzottan válogatósak az ételek tekintetében (de egyéb másban is). Sajnos az önbizalmuk nincs meg ahhoz, hogy nekiálljanak egy nehezebben elkészíthető étel elkészítéséhez, ezért ha tehetik, a legtöbb esetben inkább rendelnek vagy elmennek étterembe. Ha mégis otthon főznek, akkor ragaszkodnak a jól bevált receptjeikhez. Ha valaki ezt szóvá teszi, mély felháborodással veszik tudomásul.

5. – Bak
XII. 22.–I. 20.
A Bakok az öt legjobban főző jegy szülötteihez tartozik. Mondhatni, remekül, finoman és istenien készítik az ételt, ám ebben egy dolog akadályozza meg őket: a pontosságuk, a merevségük. Ha találnak ugyanis egy számukra tetsző receptet, azt minden esetben szóról szóra betartják, még akkor is, ha gyanús nekik az arányok helyessége, és általában ebből lesz a baj. Nem hagyják áramlani a saját elképzeléseiket, nem merik használni a fantáziájukat, mert az már náluk a káoszt jelenti.

4. – Szűz
VIII. 24.–IX. 23.
A Szűzek olyan emberek, akik őszintén szeretnek főzni. Nem az evés miatt, nem a család etetése miatt, és nem a vendégek elkápráztatása miatt, hanem csupán a tevékenység miatt. Ők szeretnek egyedül lenni, leülni egy tálka krumplival, amelynek hámozgatása közben szinte meditálnak. Semmi másra nem gondolnak ilyenkor, csak arra a tevékenységre, amit éppen végeznek. Ez a fajta kikapcsolódás olyan eredményt tud produkálni, hogy nála bárki megnyalja mind a tíz ujját.

3. – Bika
IV. 21.–V. 20.
A bronzérmet a Bika kapja, ugyanis ő olyan személy, aki szereti az ételt minden megnyilvánulásában: szereti nézni, beszélni róla és enni is imád. Sokszor támad kedve az étel készítéséhez, és ezt valahogy viszonozzák is a finomságai, ugyanis tele vannak ízzel és szeretettel, amit mindenféle erőlködés nélkül tett bele a Bika. A recepteket nem igazán tartja be, és a legtöbbször szinte hasraütésszerűen készíti el az isteni lakomákat. Belülről fakad ez az ösztön, ez a tudás. Varázslat, semmi más.

2. – Rák
VI. 22.–VII. 22.
Az ezüstérem a Rákoké, akik szinte ötévesen kezdenek el főzni, ugyanis rájönnek, hogy a munka után elfáradt édesanyjuk még az égett palacsintának is nagyon-nagyon tud örülni. Ezek a kiváló szakácsok tehát egyrészt a tapasztalatuknak, másrészt a veleszületett tehetségüknek köszönhetik a rajongótáborukat. Főztjeit mindenki szereti, alig várja. Veled megtörtént, hogy ötéves korodban odaégett a palacsintád? Ugye nem? Ekkor még talán azt gondoltad, hogy azok maguktól nőnek a konyhában.

1. – Skorpió
X. 24.–XI. 22.
Ta-damm! Az aranyérem birtokosa a Skorpió. Ő az, aki úgy érzi, nem azért lett ilyen tehetséges, hogy az erejét és a tudását holmi sivár levesekre és köretekre cserélje. A legfelsőbb szinteken mozog, csak bonyolult, kacifántos ételeket hajlandó főzni, amit viszont nem vár el tőle a környezete, sőt sokszor könyörögnek neki, hogy szálljon le a magas lóról, nekik simán megfelel egy tányér finom pörkölt is. Kevesen értik az ő művészetét, de akik igen, azokért rajongani fog.