RETRO RÁDIÓ

„A homok a hibás”, anyázik és röhög Budapest a közlekedési káosz miatt





A főváros vezetése nem foglalkozott vele, hogy fél napra leállt Budapest közlekedése szerdán a 4-6-os kiesése miatt a dugók sújtotta városban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.08.
felfordulás

A dühös budapestiek anyáztak, kínjukban már röhögtek és mémeket gyártottak, mert kiderült: mindenről a homok tehet... 9 posztot tett ki a főpolgármester szerda reggeltől csütörtök délig a Facebook-oldalára. Azt gondolnánk, hogy a közlekedésről, hiszen fél napra leállt az általa vezetett város közlekedése és fő villamosvonala az első nagyobb eső hatására: ilyenkor egy jó városvezető a megoldáson dolgozik, igyekszik mindenkit megnyugtatni, és keresi a felelősöket.

Karácsonyt nem érdekli a budapestiek problémái

De nem, Karácsony Gergely 9 posztjából egy sor sem jutott Budapest lakóinak, csakis a saját előválasztási kampányával foglalkozott – mert éppen miniszterelnök szeretne lenni...

A leállásról órákon át hallgatott a főváros és a BKK vezetése is, csak dél körül adott a BKV-vezér egy interjút egy hírportálnak, amiből kiderült: a 4-6-os villamos azért állt le, mert vizes homok került a csúszásgátló homokot a pályára hintő szórófejekbe, amik eltömődtek.

Nem jár a 4-es, 6-os villamos a körúton (Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost)

A villamosvezetőknek köszönhetjük, hogy megúsztuk a baleseteket

A villamosvezetők józanságán múlt, hogy nem lett nagyobb baj: mint kiderült, sorozatban álltak ki a forgalomból, mert nem érezték biztonságosnak a csúszkáló Combinókat. De ezt a városvezetéstől nem lehetett megtudni: a Városháza hallgatott, kérdéseinkre azóta sem válaszolt. A BKK 12.40-kor kiadott közleménye szerint “A kiesést minden esetben a nedves időjárási körülmények miatt összetapadt homokszemcsék okozta eltömődés váltotta ki, melyet porral szennyezett homok okozott.“ Tehát mindenre fel vannak készülve, csak a “nedves időjárási körülményekre” nem…

“Szavazz rám” - a villamos nem érdekes...

“Mert a szolgálat és az emberek hétköznapi problémáinak a megoldása az, amiért politizálni érdemes!” - ezt Karácsony Gergely tegnap délben posztolta ki. De nem a villamosok leállásáról szólt ez a poszt sem, hanem arról, hogy rá kell szavazni az előválasztáson. Ezúton szólnánk: az emberek hétköznapi problémája az, ha nem jár a villamos, a többi csak duma...

Mit mondanak a budapestiek?

Poénkodnak...

K. Ferenc: “Hofi jutott eszembe: Közútkezelő az első hó leesése után: A télre felkészültünk, de hóra nem számítottunk!„

P. Zsolt: “Már a homok se olyan, mint régen”

L. Ildikó: “Most a gonosz HOMOK a hibás”

Szia Uram! Jó homok nem érdekel?

B. Róbert: “Követelem, hogy az eső mondjon le! Most!”

D. Katalin: “Miért csodálkozunk? Karácsony azt mondta, akkor lép vissza, ha egy villamos elüti! Ezt ugye meg kell akadályoznia!”

K. Csaba: “Kerékpársávot a villamos vágányaira is!”

T. Andrea: “Mi lesz itt, ha leesik majd a hó?”

Az internetezők fantáziája azonnal beindult

H. Balázs: “Szánkózósáv lesz kijelölve.”

S. Sarolta: “Gergely majd szánkót ajánl, gondolom...”

F. Györgyné: “A 41 tanácsadó jó homokvásárlási tippet adott.”

B. Ernő: “Nem voltak rá felkészülve, mert a téli hóesésre fel nem készülést tervezték....”

Elindult a mémgyártás a rossz homok miatt

...és anyáznak

F. Szilvia: “Amíg Geri sajtótájékoztatót tartott, addig leállt a közlekedés a fővárosban! Nincs metró, villamos! A buszok és az autók sem tudnak közlekedni! Ez az ember akar miniszterelnök lenni!”

K. Katalin: “Meg egyáltalán miért veszi fel a fizetését, ha nem végzi a dolgát!!!!!!!

T. Zsuzsanna: “Remélem, akik megszavazták ezeket a b.....okat a főváros élére, azok most elégedettek és örülnek. És még mielőtt valaki azt írná, hogy Tarlós idején is volt dugó, csöves, meghibásodás, annak mondom: nem, ennyi nem volt. Nem voltak ekkora dugók, nem volt ennyi csöves, nem volt kosz és káosz. Ezt mind karigeliék hozták a fővárosra!”

K. Joli: “Karácsony nem ér rá ilyen ügyekkel foglalkozni.Most éppen Márki -Zay Péterrel van elfoglalva, hogy ki lépjen vissza.”

A fideszes politikusok sem hagyták ki a magas labdát:

Wintermantel Zsolt: “Mekkora mázlija volt Tarlósnak, hogy az ő kilenc éve alatt egyszer sem esett az eső!”

Deutsch Tamás: “Karácsony Gergelyt nem fogja elütni a villamos. Ugyanis nem jár.”

A tájékoztatás is összeomlott

Az utazók százezrei nem kaptak normális információkat tegnap, hogy mire számítsanak. Teljesen leállt Budapest legforgalmasabb villamosvonala, de a BKK Info Facebook-oldalán órákon keresztül csak annyi volt olvasható, hogy “járműhiba miatt” - arra nem volt utalás, hogy gyakorlatilag az egész járműparkot ki kellett vonni a forgalomból… Az utasok így azt gondolhatták, hogy mindjárt helyreáll minden, arra senki nem számított a reggeli csúcs idején, hogy délig nem lesz villamos.

Karácsony-káosz: minden egyszerre lezárva

Nyár elején, hosszú halogatás után Karácsony Gergely mindent egyszerre zárt le a fővárosban, így hónapok óta nem enyhül a közlekedési káosz: az autók továbbra is gyakran másfél-két órát vesztegelnek a gigadugókban. Erre jöttek most rá a villamospótló buszok… A belvárosban tavasz óta anyáznak az autósok a biciklisáv miatt, eközben a főpolgármester a zajló belvárosi metrófelújítás idején fogott bele a pesti alsó rakpart átépítésébe, majd több mint másfél éves huzavona után kezdődött a Lánchíd felújítása, majd tetézte mindezt a Blaha Lujza tér átépítése, ahol sávlezárásokkal, elterelésekkel és betontömbökkel nehezítik a körúti kerékpársávok miatt amúgy is ellehetetlenedett közlekedést.





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás