A Mediaworks Hírcentrumának a hét elején azt mondta Karácsony Gergely, hogy nem állítja, hogy jogosan tanított a Corvinuson. Azóta azonban a főpolgármester a hallgatást választja és jobbnak látja, ha inkább nem mond semmit a botrányával kapcsolatban, ami lassan már több mint egy hete tart.

Elsőként a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata, ami megállapította, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony. A főpolgármester először minden felelősséget a Corvinus Egyetemre hárított az alkalmazása körüli botrányban. Karácsony a Mediaworks Hírcentrumának hétfőn még úgy fogalmazott, hogy ő csupán végezte a munkáját, azóta azonban érdemben nem hajlandó megszólalni az ügyben. Bár korábban azt állította, van középfokú nyelvvizsgája, kiderült, hogy nincs.

A Mediaworks Hírcentrum a baloldali komédián, a Gyurcsány-show-n érte utol a főpolgármestert, és szerette volna kérdezni, de Karácsony érdemi válaszok helyett csak zavartan, idegesen nevetgélt és a kispesti polgármesterrel, Gajda Péterrel parolázott kedélyesen a válaszadás helyett.