RETRO RÁDIÓ

Hazánkba is megérkezett a dél-afrikai mutáns





Az operatív törzs pénteken is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol a friss információkat mondták el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.26.
járvány

Müller Cecília szerint a világ, Európa és Magyarország is roppant nehéz helyzetben van, ugyanis dinamikusan nő az új fertőzöttek száma. Exponenciálisan nőnek az adatok, és nagy valószínűséggel a mutáns vírusoknak nagy szerepe van – mondta az országos tiszti főorvos, aki kihangsúlyozta, hogy nagyon szigorúan be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat. Rámutatott, hogy épp az elhunytak számának csökkentése miatt volna szükség az oltásra.

Európában és Magyarországon is roppant nehéz a helyzet (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy jelentősen nőtt az egészségügyi intézmények terheltsége. Az új típusú vírus sok esetben súlyosabb lefolyást ad a betegségnek.

Megérkezett a dél-afrikai mutáns

Müller Cecília tájékoztatott arról, hogy a dél-afrikai mutáns megérkezett az országba: a fertőződött személy egy olyan munkatársával érintkezett, aki Zambiában járt nemrégiben. Erről a törzsről tudni, hogy nehezebben kezelhető, és ellenállóbb, így korábban megbetegedett személyeket is fertőz.

Fontos az oltás

Közölte, hogy tegnap 74 440 AstraZeneca, míg Modernából több mint 40 ezer érkezett. Kínából újabb 500 ezer adag vakcina érkezik. Nem hallottak olyan praxisról, ahol nem sikerült megszólítani az oltakozókat, és ebben nagy érdeme van a háziorvosoknak.

A tisztifőorvos továbbra is arra kért mindenkit, hogy oltakozzon. Fel fogják gyorsítani ezt a folyamatot: aki regisztrált, az húsvétra megkaphatja az első védőoltását.

Megkezdődött az utazási szabályok szigorításának előkészítése

Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére megkezdődött az utazási szabályok, határforgalom-ellenőrzési rendelkezések szigorításának előkészítése, tekintettel az egész Európát érintő koronavírus-járvány harmadik hullámára - jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes jelezte, hogy a döntésekről a későbbiekben adnak tájékoztatást. Az alezredes közölte, hogy csütörtökön a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 130 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, így a vonatkozó kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 26 612 rendőri intézkedés történt a maszkviselési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Az alezredes elmondta, hogy csütörtökön 94 ember szegte meg a tízezer lakosúnál nagyobb településeken az önkormányzati rendeletekben elrendelt maszkviselési szabályokat, közülük 6 embert figyelmeztettek, 43-an helyszíni bírságot kaptak, 45 ember ellen szabálysértési feljelentést tettek.





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás