Heidi Kathleen Carter egy leszbikus randi alkalmazásban talált rá arra a párra, akivel végül az ágyban kötöttek ki, miután tetemes mennyiségű alkoholt és drogot fogyasztottak.

Arra azonban egyikőjük sem számított, hogy megjelenik Heidi Kathleen felbőszült párja, akinek annyira elborult az agya a látottak miatt, hogy őrült vérengzésbe kezdett: először baseballütőt ragadott, és ütötte-verte mindkettőjüket, majd ragasztószalaggal bekötötte a szájukat és kikötözte őket. Carey Hammondnak ez sem volt elég, a nőt többször is megerőszakolta, aki így védekezni sem tudott írja a Law and Crime.

Heidi eközben érthetetlen módon elment néhány órára, majd visszajött és segített továbbkínozni a párt. Hammond a férfit fojtogatni kezdte olyan sikeresen, hogy az életét vesztette, a nőt pedig újra megerőszakolta. Végül a férfi holttestét egy pokrócba csavarva átvitték egy másik szobába.

Heidi ekkor – kissé érthetetlen módon – elhívta az egyik ismerősét, hogy segítsen neki kitakarítani a lakást. Miután már két szobával végeztek, a nő furcsa hangokat hallott a fürdőszoba felől és amikor meglátta, hogy minden csupa vér és egy nő már élet és halál közt fekszik a földön, azonnal értesítette a hatóságokat.

Heidi a rendőrségnek azzal védekezett, hogy ő csak úgy tett, mintha benne lenne a pár kínzásában, de ezt senki nem hitte el neki.