Miközben az elmúlt két évben egyre több fedélnélküli lepte el Budapestet, úgy tűnik, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem tesz semmilyen lépést azért, hogy megszüntesse az éjszakai tivornyázásokat, az utcán mosdózást, vagy éppen a közparkok „hajléktalan pihenőhelyévé” válását.

Fotó: Metropol/MK

A legfrissebb csetepaté most az V. kerületben a Városháza utcában történt szombat éjszaka. Egy fedélnélküli férfi és egy nő, egy takaró használatán vesztek össze olyan hangzavarral karöltve, hogy az utcában élők az éjszaka közepén riadtak fel álmukból.

Az esetről egy hátborzongató felvételt tettek közzé, az V. kerület Belváros – Lipótváros nevű zárt Facebook-csoportba.

Ordibálás, takarótépés, erőszakoskodás veszi kezdetét a videóban, amibe beszáll egy harmadik fél is, valamint egy nagy testű kutya, aki láthatólag a nőt próbálja meg védelmezni. A videót felvevő lakó beszámolt róla, hogy nem egy alkalmi balhéról van itt szó, a benne szereplő személyek rendszeres lakói az utcának. Az autók között hagynak fekáliát, két nagy testű kutyájuk pedig szabadon rohangál, a környéken élők pedig rettegnek tőle, hogy mikor támadja meg őket valamelyik eb. Ráadásul nem is csak az jelent problémát, hogy maguk után mocskot, és szemetet hagynak a járdán, hanem az itt lakó kommentelők szerint drogoznak és rendszeresen konfliktust generálnak a nyílt utcán.

A videót készítő férfi hivatalos úton is felkereste a Fővárosi Önkormányzatot, valamint személyesen Karácsony Gergely főpolgármesternek is címzett levelet, amiben választ remélt azokra a kérdésekre, hogy mit tesz a városvezetés a helyzet megoldására, vagy hogy hogyan illik bele a városképbe az utcán életvitelszerűen élők szemetelése, és utcán hagyott széklete. Választ természetesen nem kapott levelére az utcában élő férfi.

A durva felvételt itt tudjátok megtekinteni, ajánljuk a hangmagasságot alacsonyabbra állítani, ugyanis az egyik szereplő magából ki kelve ordibál a felvételen.