Egy 53 éves pilisvörösvári nő június 7-én ment be az ottani rendőrségre, hogy segítséget kérjen – írja a police.hu.

A nő az őrsön elmondta, hogy férje minden ok nélkül, étkezés közben, hátulról egy áram alatt lévő, disznóöléshez használatos sokkolóval megtámadta. Az áramütés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az asszony ijedtében az utcára menekült és egy bokor mögött rejtőzött el, s onnan kémlelte a bizonytalan léptű férfi közeledését.

Az asszony magához vett egy kést és az ágy alá rejtette, azonban az 59 éves férfi egy másik késsel utánament. A nő halált megvető bátorsággal kivette az ittas állapotban lévő férfi kezéből a szúró eszközt és a kukába dobta. Onnan az orvoshoz, utána pedig a rendőrségre ment bejelentést tenni.

A férfi nem adta fel, és a nő után ment (Fotó: Pixabay)

A kiérkező rendőrök P. Ferencet álmából ébresztették fel, akit megbilincseltek, majd előállították. Kihallgatásakor a bűncselekményt tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt, azonban vallomást tett. P. Ferenc bódultsága miatt nem sok mindenre emlékezett, azonban utolsó képkockája az volt, hogy egy pálinka van a kezében, a következő emléke pedig már a letartóztatása.

P. Ferenc korábban is meg akarta gyilkolni 6 évvel fiatalabb feleségét, erre utaló jeleket találtak a rendőrök a házkutatás során. A férfi ezeket mind papírra vetette, amelyekben arról írt, hogy különböző módon akarja ezeket a bűncselekményeket elkövetni, illetve a tervek szerint az asszony megölése után magával is végzett volna.