Az ügyészeknek sikerült elkészíteniük annak a kislánynak a fantomrajzát, akinek a részben megégett holttestét egy aradi temető közelében találták meg vasárnap reggel. A kislány 5-6 éves, 110-120 centiméter magas volt, barna szemű, körülbelül 25 centiméteres barna hajjal és a vizsgálatok alapján 1-2 napja halhatott meg.

Pavel Palcu, az Arad megyei törvényszéki ügyészség ügyésze arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a kislány halálát egy kemény tárgy általi fejsérülés okozta. A tettes úgy akarta eltüntetni a nyomokat, hogy felgyújtotta a holttestet. Az ügyészek szerint a helyszíni vizsgálatok kimutatták a tűz nyomait is a holttest alatt. A nyomozás emberölés, halott- és sírgyalázás, illetve családon belüli erőszak gyanúja miatt zajlik.

A nyomozók megvizsgálják a környéken lévő magán- és közterületi térfigyelő kamerák által tárolt felvéteket is, és az országos gyermekvédelmi igazgatóság támogatásával ellenőrzik az állami intézményekben nevelkedő és eltűnt kiskorúak listáját. Emellett genetikai-szakértői, fizikai-kémiai és toxikológiai szakvéleményt is elrendeltek.