Ginkgo biloba termékekkel agyunk fiatalságáért





A Ginkgo biloba számos egészségünkre kedvező hatással bír, hiszen amellett, hogy nagyban javítja szervezetünk energia-háztartását, lassítja az öregedési folyamatokat is.



Megosztás
Szerző: PR cikk
Létrehozva: 2022.09.10.
hirdetés

A kínai orvoslás már közel 5000 éve használja előszeretettel a Ginkgo biloba-t, hiszen közismert, hogy fogyasztása kiemelt egészségügyi előnnyel jár. A páfrányfenyőként is ismert növény a világ legrégebbi idejéből maradt ránk, és azóta számos kultúrában a szépség, a bölcsesség és a hosszú élet szimbólumává vált.

A világ egyik legérdekesebb fája, a Ginkgo biloba akár 1000 évig is elélhet, így ezek a Föld legidősebb fái. Elsősorban Koreában, Kínában és Franciaországban, de az Egyesült Államok keleti és déli részén is találkozhatunk vele. A legkorábbi feljegyzések az első nagy kínai gyógynövénykönyvben maradtak fenn róla, ám India ajurvédikus orvosai is összefüggésbe hozták alkalmazását a hosszú élettel, és számos betegséget gyógyítottak a segítségével. A gyógyászat a fa leveleiben található hatóanyagokat alkalmazza, amely alapvetően értágító és keringést javító hatású, ugyanakkor növeli a sejtek oxigénellátását és javítja az agyi vérkeringést is: így élesíti a memóriát, növeli a szellemi frissességet és segíti a különböző agyi funkciókat, de hatékonyan alkalmazható visszértágulat, vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás ellen is.

Healing ginkgo biloba tea

Egészségmegőrző értékét annak köszönheti, hogy javítja a szervezet energiaháztartását, valamint hatékonyan lassítja az öregedési folyamatokat is. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a Ginkgo-kivonat alkalmazása keringési, pszichés és intellektuális funkciók területén egyaránt meghatározó javulást eredményez, sőt hatékonynak bizonyult az Alzheimer-kór okozta demencia kezelésében is. A kutatók elismerik, hogy a páfrányfenyő javítja a kognitív funkciókat, hiszen elősegíti a jó vérkeringést az agyban, továbbá megvédi bizonyos részeit az idegsejtek károsodásától is, sőt egy friss tanulmány szerint a Ginkgo biloba segíthet enyhíteni a szorongás tüneteit is. A Journal of Psychiatric Research folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy azok a szorongásos zavarban szenvedők, akik Ginkgo-t szedtek, kevésbé szorongtak, mint azok, akik rendszeresen placebót kaptak helyette.

Az egyik legkelendőbb gyógynövénykészítményt a páfrányfenyő szárított zöld leveleiből nyerik és elsősorban folyékony kivonatok, kapszulák és tabletták formájában kapható, szárított leveleiből pedig tea főzhető. Kiemelkedő mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, ezek pedig védelmet nyújtanak a káros szabad gyökök okozta oxidatív sejtkárosodás ellen, ily módon csökkentik a rák kockázatát is.

A Ginkgo biloba fogyasztása tehát számtalan egészségügyi előnnyel jár, hiszen agyunk fiatalontartása mellett a vér oxigénszintjét is megfelelő szinten tartja a Ginko Biloba, s teszi mindezt a gyógyító természet erejével.

Ginkgo bilobáról angolul is olvashatsz itt! www.nccih.nih.gov/health/ginkgo

 

 





Ezeket olvastad már?
Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

Szentkirályi Alexandra jelöltként is megoldotta, amit Karácsony Gergely főpolgármesterként sem tudott

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás