Lauren Brightwoodot már kisgyermekkora óta nevelte mostohaapja. A 18. születésnapján a lány egy hatalmas forró fürdővel kényeztette testét, amikor elképesztő dologra figyelt fel.

Fürdőszobájának ajtaja fölött, az üvegtáblán át egy fekete foltra lett figyelmes. Jobban szemügyre véve döbbent rá, hogy egy mobiltelefont lát. Mint kiderült már öt éve mostohaapja, Craig lefilmezte, ahogy fürdőzik. A tinédzser egy sms-t írt édesanyjának, amiben megkérte jöjjön be hozzá a fürdőszobába, majd mindent elmagyarázott neki.

Soha nem voltam szorongós, de most rohamaim vannak, depressziós lettem és öngyilkos gondolataim vannak” – árulta el Lauren Brightwood.

A 35 éves férfi később több kifogással is próbálta megmagyarázni tettét, többek között azt állította, hogy csak azért csinálta, mert sírni hallotta Laurent. Később pedig azt mondta a lány nem is egy telefont, hanem egy porszívót látott. Végül kelletlenül, de elismerte Craig, hogy 13 éves kora óta számos alkalommal filmezte titokban nevelt lányát. Mindezt annak fényében, hogy 4 éves kora óta nevelte. A bíróságon a férfi bűnösnek vallotta magát.

Amit tett az szégyenteljes, és remélem, hogy még sokáig elmélkedni fog ezeken a szörnyű eseményeken” – mondta az édesanyja, aki saját magát okolja a történtekért.