A mai, péntek délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés.

Holnap, augusztus 20-án a reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartjuk.

A holnap 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.

A Magyar Honvédség Airbus H–145M harci helikoptere a Duna felett az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett légi parádén 2021. augusztus 20-án – Fotó:
MTI/Lakatos Péter

Az operatív törzs a holnap napközben várható időjárás fényében arról is döntött, hogy a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi – természetesen azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérjük, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

A szombat 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a holnap 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt. Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.