RETRO RÁDIÓ

Véget ér az ideiglenes rakpartlezárás, a Halász utca és a Döbrentei tér között hétfőtől indulhat a forgalom





Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása: befejeződtek az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkák a Lánchíd budai hídfőjénél.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.17.
I. kerület II. kerület V. kerület VI. kerület IX. kerület XI. kerület XIII. kerület XIV. kerület ez lesz ma

Itt az újabb brutális meleg: akár 38 fok is lehet

Sok napsütésre, egyre forrósodó időjárásra és extrém UV-sugárzásra számíthatunk a hét hátralévő részében. A legmelegebb napokat a hét közepére, szerdára és csütörtökre ígérik. Ma a derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes időnek köszönhetően már hőségre számíthatunk. A kánikulában egy kis enyhet az esetleges élénk déli, délnyugati szél adhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul, de a hőmérséklet éjszaka sem megy 18-20 fok alá. Front nem várható, de extrém UV-sugárzás igen. A következő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hőség és az aszály is tovább fokozódik.

A csütörtöki nap lehet a legmelegebb a héten /Fotó: Shutterstock

Harmadfokú hőségriasztás

Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 17. (szerda) 00.00 órától 2022. augusztus 19. (péntek) 24.00 óráig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére.

A Dávid-naptár szerint szeptember közepéig kitart a nyár

Egészen szeptember közepéig jósolja a meleget a kalendárium. Augusztus 20-ra a Dávid-naptár nem ígér csapadékot, azonban a nemzeti ünnep után már igen. Ha kánikula nem is, de marad a meleg is szeptember 15-20-ig, amikor hirtelen lehűl az idő. Októberben azért rövid időre még visszatér az indián nyár 20-25 fok körüli nappali hőmérséklettel.

Különleges akció: kortyolj szűrt vizet Afrikáért (is)

Virtuálisan a saját kulacsunk mellett egy afrikaiét is megtölthetjük annak a 20 kulacsnak köszönhetően, amelyet a fővárosi vízlelőhelyek környékén rejtettek el a BWT b.Water program keretében, és amelyeket egy ingyenes applikáció segítségével lehet megtalálni, és díjmentesen megtölteni szűrt vízzel. Sőt, még pontok is gyűjthetők, amivel támogatjuk a két afrikai országban, Gambiában és Tanzániában kialakításra kerülő fenntartható vízrendszereket, amelyek tiszta ivóvizet biztosítanak a lakosság számára – tájékoztattak az akció szervezői..

Véget ér az ideiglenes rakpartlezárás

Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása: befejeződtek az ideiglenes rakpartlezárást szükségessé tevő munkák a Lánchíd budai hídfőjénél. A Halász utca és a Döbrentei tér közötti útszakasz még az augusztus 20-i nemzeti ünnep és a tűzijáték miatt lezárva marad, azt augusztus 22-én, hétfőn adják vissza a forgalomnak – tájékoztatott a BKK: A 2021 tavaszán kezdődött Lánchíd-felújítás a tervek szerint 2023-ig tart, de az útpálya már az idei év végére elkészül.

Folytatódik a Lánchíd felújítása, ám a rakpartot visszaadják a forgalomnak a budai hídfőnél /Fotó: Metropol

Ideiglenes forgalomkorlátozások több kerületben

Augusztus 23-ig az állami ünnepi rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozások miatt érintett kerületek:

  • I.
  • II.
  • V.
  • VI.
  • IX.
  • XI.
  • XIII.
  • XIV.
  • Részletek a police.hu-n.

    Igazgatási szünet a XVIII. kerületben

    Az augusztus 21-ig tartó igazgatási szünet alatt a a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal zárva tart, és szünetel az ügyfélfogadás. Az első munkanap: 2022. augusztus 22.

    Korábban zár az Üllői úti kormányablak

    Áramszünet miatt ma előreláthatólag 12–16 óra között nem fogad ügyfeleket az Üllői úti kormányablak. Az áramszünet ideje alatt a XVII. és a XIX. kerületi fővárosi kormányablakokban lehet ügyet intézni.

    Tanszergyűjtés a XV. kerületi nagycsaládosoknak

    A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete tanszereket gyűjt a kerületi nagycsaládosok számára. Elsősorban nagyalakú füzeteket, körzőt, vonalzót, gyurmát, temperát, tolltartót, iskolatáskát várnak felajánlásként. Aki szeretne segíteni, az egyesület Árendás közi központjában adhatja le adományát, egészen szeptember első napjáig.

    Szúnyoggyérítés a IV. kerületben

    Ma napnyugta után földi szúnyoggyérítést tartanak Újpesten. Eső esetén a pótnapok: 2022. augusztus 18–19-e lesz, ugyanebben az időben.

    A IV. kerületben folytatódik az általános szúnyoggyérítés /Fotó: Délmagyarország/Török János

    90 éve villamosították az első hazai vasútvonalat

    Az első világháború utáni szénhiány egyre inkább szükségessé tette a vasútvonalak villamosítását. A nagyfeszültségű villamosítást Kandó Kálmán mérnöknek köszönhetjük, elsőként a Budapest–Hegyeshalom vonalat villamosították 1931 és 1934 között, itt volt először üzemszerű villamos vontatás.





    Ezeket olvastad már?
    Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

    Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

    Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

    Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

    Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás