Ez lesz ma! Mutatjuk a hétvége legfontosabb történéseit





A Metropol összeszedte, a hétvége legfontosabb eseményeit, kiket ünneplünk ma, milyen időre számítsunk és hogy hol kell figyelnünk, ha autóba ülünk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.26.
ez lesz ma

Lesz itt minden a hétvégén: köd, 20 fok és napsütés, eső...

Pénteken még ködös reggelre ébredhetünk, de ez a legtöbb helyen napközben feloszlik és a napsugarak is előbukkannak. Csapadék nem várható, viszont a szél estére megélénkül. Amikor kisüt a nap, igazi tavaszi idő lesz: 15-20 fok között lesz! Szombaton felhőátvonulások várhatóak, de ezek a napsütést nem fogják zavarni. Délelőtt az ország keleti részében előfordulhat záporeső. A csúcshőmérséklet 8 és 15 fok között várható. Napfényes időre vasárnap is lehet számítani, de jön egy hűvösebb front: keleten, északkeleten záporokra kell készülni. A hőmérséklet lecsökken 6 és 11 fok közé.

Für Anikó és Détár Enikő is most 57 éves

Szombaton ünnepli 57. születésnapját Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznő. 2004 óta az Örkény Színház tagja, sok klasszikus és modern darabban is játszik. Számos színházi szerepe mellett rengeteg tévé- és mozifilmben feltűnik, és ő két hollywoodi szupersztár magyar hangja is: Cameron Diazt 29, Sandra Bullockot 23 filmben szinkronizálta.

Pénteken ünnepli 57. születésnapját Détár Enikő színésznő. 2013 óta a Turay Ida Színház tagja. Rengeteg színpadi és filmes szerepe mellett sok filmet szinkronizált is, sokan a Dallasból ismerik fel a hangját, de ő volt Milla Jovovich magyar hangja is többek között a Kaptár-sorozatban.

Most 71 éves az első színes magyar film!

71 éve, 1950. február 27-én mutatták be az első színes magyar filmet, a Ludas Matyit. A bemutató, a budapesti Városi Színházban volt. A Ludas Matyit Nádasdy Kálmán és Ranódy László rendezte. A filmet a színes technika fejletlensége miatt erősen kellett megvilágítani, ezért hamar elvesztette színét valamint a hangcsík is megsérült. A filmet 2003 és 2004 között felújították, majd 2004. december 25-én a Magyar Televízió a műsorára tűzte.

HÉV-pótló buszok járnak a Boráros térig

A MÁV-HÉV Zrt. a H7-es (csepeli) HÉV vonalán található 70 éves Kvassay híd felújítását a korábbi közleményében meghatározott határidőben befejezte. A HÉV-közlekedés autóbuszos pótlása a Boráros térig egy további jelentős beruházás miatt a már megszokott formában várhatóan 2021. augusztus 31-ig tart. A pótlás ideje alatt a HÉV Csepel és a Kvassay hídnál létesült ideiglenes végállomás között jár; a Kvassay hídtól a Boráros térig pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Hétvégén a középső- és a déli szakaszon folytatódik a felújítás

A hónap utolsó hétvégéjén is zajlik az M3-as metró felújítása a középső- és a déli szakaszon. A metró a Lehel tér és a Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon pótló buszok szállítják az utasokat.





Ezeket olvastad már?
Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás