Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 95. kilométerszelvényénél Bábolna térségében szombaton – írja a Police.hu. A rendőrök megállapították, hogy a balesettel érintett autó, ami egy járműszerelvénynek hajtott, ugyanaz, amelyről korábban egy bejelentés miatt azt gyanították, hogy a sofőrje feltehetően illegális migránsokat szállít.

A kocsi hét utasa – akik magukat szír állampolgárnak vallották, okmányokkal nem rendelkeztek, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni – mindannyian megsérültek, ezért őket a mentők kórházba vitték. A katasztrófavédelem információi szerint a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Fotó: Pixabay

Az autó 21 éves szerb állampolgárságú vezetőjét a rendőrök elfogták, és előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a járművezetővel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.