Az Amazon Alexandrája mentette meg egy férfi életét, aki lezuhant egy csigalépcsőn és súlyosan megsérült. A testépítéssel foglalkozó 40 éves Dante McNulty olyan szorult helyzetbe került, amit senkinek sem kívánnánk. Egy váratlan pillanatban elvesztette az eszméletét és lezuhant a lépcsőn. A lábai olyan súlyosan megsérültek, hogy elrepedtek a vénái és nem tudott többé felállni.

Egyedül volt a házában, a telefonja pedig messze volt tőle, így szinte esélye sem volt segítséget kérni. Végül Alexa nevű virtuális asszisztensét utasította, hogy tárcsázza egyik barátait. A férfi legnagyobb szerencséjére az eszköz éppen hallótávolságon belül volt, így pillanatok alatt teljesítette az utasítást. „Bénültnak éreztem magam. Azt kiabáltam az Amazon Echo-nak – ami össze van kötve a telefonommal –, hogy hívja fel a barátomat. Hála Istennek, hogy a wifi aznap működött” – árulta el a The Sun oldalának Dante.

Barátjának köszönhetően pedig nemsokára már a mentősök jöttek érte, hogy kórházba szállítsák. Az orvosok hat órán keresztül mesterséges komába helyezték, hogy minél hamarabb lehúzzák a lábának duzzanatát és enyhítsék a fájdalmát.

„Hálásak voltunk, amikor meghallottuk, hogy Danta jól van és hálásak vagyunk, hogy Alexa segíteni tudott neki” – nyilatkozta az esettel kapcsolatban az Amazon szóvívője.