RETRO RÁDIÓ

Elképesztő: senki nem akarja elhinni ennek a nőnek, hogy nem halt meg





Az 58 éves nő úgy érzi magát, mintha egy hollywoodi filmben lenne. Három éve az egyik alkalmazottja halottnak nyilváníttatta és azóta nem tudja bebizonyítani, hogy életben van



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.14.
bizonyíték élő halott

Egy Franciaországban élő nő hosszú ideje próbálja bebizonyítani, hogy valójában életben van, miután a bíróság 2017-ben halottnak nyilvánította. A Lyon közelében fekvő Saint-Josephből származó 58 éves nő 2017 óta nem létezik a franciaországi adminisztráció szerint. Három éven át tartó kemény küzdelemmel próbálta bebizonyítani az igazát, de a mai napig nem járt sikerrel.

„Elmentem az ügyvédemhez, aki azt mondta, hogy ez gyorsan megoldódik majd. Az orvosomnál is voltam, aki igazolta, hogy még mindig élek. Csakhogy mivel már jogi döntés született, ez mind nem elég” - árulta el a The Guardian oldalának Jeanne Pouchain.

A nő ügyvédje is meglepődött az eltúlzott ügyintézésen. Állítása szerint soha nem gondolta volna, hogy egy bíró mindenféle igazolás nélkül halottnak nyilváníthat bárkit. A felperes azt állította, hogy Mrs. Pouchain meghalt és minden bizonyíték nélkül hittek is neki. „Nincsen személyi igazolványom, nincs egészségbiztosításom, nem tudom bebizonyítani a bankoknak, hogy élek… Semmi vagyok” - tette hozzá szomorúan a francia nő.

Az említett felperes Pouchin egy korábbi alkalmazottja, aki kártérítést követelt az asszony megszűnt cége miatt. A bíróságon azt állította, hogy korábbi munkaadója semmilyen formában nem válaszol neki, ezért biztos meghalt, és szeretné, ha családtagjai térítenék meg a pénzét.

Az asszony ügyvédje úgy próbálja megoldani a helyzetet, hogy meggyőzze a bíróságot arról, hogy a volt alkalmazott rosszhiszeműen keltette Pouchain halálhírét, mert abban bízott, hogy ha a volt főnökén nem sikerült, az örökösein behajtja majd a vitatott tartozást. A volt alkalmazott ügyvédje viszont azzal érvel, hogy valójában maga Pouchain intézte úgy, hogy halottnak tűnjön a törvény előtt, mert így akart kibújni a követelés alól.

 





Ezeket olvastad már?
Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás