Lövöldözés történt hétfő este Bécs belvárosában egy zsinagógánál. A szemtanúk arról számoltak be, hogy több lövést is hallottak. Egyelőre annyit tudni, hogy egy támadó még szökésben van.

Az osztrák belügyminiszter szerint terrortámadás történt.

Feltehetőleg terrortámadás volt a Bécs belvárosában hétfő este történt lövöldözés” – jelentette ki Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ORF közszolgálati televíziónak nyilatkozva. A miniszter szerint a lövöldözésben többen életüket veszthették, és többen megsebesülhettek.

Egy feltételezett tettest elfogtak a Bécs belvárosában egy zsinagóga közelében történt hétfő esti lövöldözéssel összefüggésben” – közölte hétfőn este az osztrák belügyminisztérium.

Az APA osztrák hírügynökség arról számolt be, hogy 15 sérültet ápolnak kórházban. Közülük legalább heten súlyosan megsérültek.

Rendõrök és tûzoltók egy lövöldözés helyszínén a bécsi Stadttempel nevû zsinagóga közelében MTI/EPA/Christian Bruna

A bécsi rendőrség nem sokkal az eset után megerősítette, hogy több lövést is leadtak a belvárosban, összesen hat helyszínen. A helyieket arra kérték, kerüljék a nyilvános helyeket.

Lövöldözés egy bécsi zsinagógánál
MTI/EPA/Christian Bruna

Az Origo egyik olvasója alig néhány percre lakik a lövöldözés helyszínétől, egy videóit is küldött a portálnak, amit itt nézhetsz meg.

A támadásban egy rendőrt is meglőttek, aki életveszélyes állapotban van – erősítette meg a hírt a belügyminisztérium.

Rendőrök megmotoznak egy embert, miután lövöldözés volt a bécsi Stadttempel nevû zsinagóga közelében
MTI/EPA/Christian Bruna

A Bécsi Izraelita Felekezeti Közösség (IKG) szerint a támadás idején nem voltak emberek a zsinagógában. A ausztriai zsidó közösség vezetője a Twitteren pedig azt írta, hogy egyelőre nem világos, hogy a bécsi zsinagóga, vagy annak melléképületei lettek volna a támadás célpontjai, azok akkor már zárva voltak.