Ahogyan azt március elején Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, a járvány utáni újraindulást segítve 8 milliárd forintnyi turisztikai beruházás valósul meg Pest megyében a kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával. Nyolc új panzió építése kezdődik meg és 9 szállodában indulnak fejlesztések. „Egyes portálok ma reggeli írásaikban mégis kifogásolták az induló beruházásokat” – számoltak be a Pénzügyminisztérium hivatalos Facebook-oldalán.

❗Újabb félrevezető hírek, ezúttal a turizmus fejlesztését támadják egyes sajtóorgánumok.
➡️Ahogyan azt március elején…

Posted by Pénzügyminisztérium on Friday, March 26, 2021

Ezzel szemben tény, hogy a pályázat a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja. A beruházásokkal összesen 410 szállodai szobát újítanak fel, 90 új szállodai és 130 új panziószoba jön létre, jelentősen javítva ezzel a szálláshelykínálatot a térségben. A beruházások több száz munkahelyet védenek meg és hoznak létre a kivitelező cégeknél és a felújított szálláshelyeknél – húzta alá a tárca.

Pest megye az uniós előírások miatt lényegesen kevesebb fejlesztési forráshoz jut, a kormány ezért indított célzottan olyan pályázatot, amely a térség beruházásait segíti. A beérkezett pályázatok értékelését Pest Megye Önkormányzata és a Pénzügyminisztérium egymástól függetlenül, az előírásoknak megfelelően végzi, a döntésben részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Államkincstár is.
„A pályázat nélkül ezek a fejlesztések nem tudnának megvalósulni, így akik ezeket a beruházásokat támadják, az érintett 11 települést, több száz munkahelyet és a térség turizmusát támadják” – olvasható a bejegyzésben.