A szingapúri anyuka valószínűleg márciusban fertőződött meg a vírussal, amikor még várandós volt. A távol-keleti nő nem rég adott életet gyermekének, akinek a szervezete már tartalmazza a vírusellenes antitesteket- számol be a Reuters.

A különös esetet vizsgálják, hiszen ez azt jelenti, hogy a vírusfertőzés átterjedhet anyáról magzatra. A gyermek szervezetében a vírust nem találták meg, vagyis nem Covid-19 fertőzöttként jött világra, de a vírus ellenes antitesteket tartalmazta az ebben a hónapban született csecsemő szervezete.

„Orvosom gyanítja, hogy a terhességem alatt átadtam fiamnak a Covid-19 antitesteket”– számol be Ng-Chan az újszülött édesanyja.

Az ázsiai nő két és fél hetet töltött kórházban, közepesen erős Covid-19 tünetekkel. A kórház nem erősítette meg, hogy az anyától származnak-e az antitestek a baba szervezetében. Eddig nehéz volt kivizsgálni azokat az eseteket, amikben a csecsemő hordozta a vírust, hiszen a kisbabák megfertőződhettek szülés közben, szülés után is, vagyis mindez-idáig nehéz volt egyértelműen megtalálni a fertőzés forrását.

A Szingapúrban történtek viszont bizonyíthatják, hogy az anya a magzatot meg tudja fertőzni, mivel a csecsemő már a vírus ellenes antitestekkel született meg.

Hasonló eset egyébként már történt korábban Kínában is.