Akár már ma is megérkezhet a decemberi nyugdíj!

Egy héttel korábban, ma indul a decemberi nyugdíj kifizetése. A megszokottnál korábban, bő egy héttel előbb utalja az állam az idei hónap utolsó nyugdíját, emellett a posta is elkezdi kézbesíteni az időskori juttattatást azoknak, akik nem a bankszámlájukra kapják a nyugdíjat. „Decemberben korábban érkezik a nyugdíj. A bankszámlákra már csütörtökön utalják az összeget, és aznap a postai kézbesítés is elkezdődik” – közölte a közösségi oldalán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

13. havi nyugdíjat is kapnak majd az idősek – Fotó: Kallus György/Világgazdaság

Visszaépül a 13. havi nyugdíj is

A nyugdíjasok további támogatásban is részesülnek hamarosan, ugyanis a nyugdíjprémium és a nyugdíjemelés mellett megkapják a teljes 13. havi nyugdíjat is. Orbán Viktor miniszterelnök még korábban megígérte, hogy a Gyurcsány-kormány alatt előbb csökkentett, majd később megszüntetett 13. havi nyugdíjat visszaépíti. Így 2021-ben egyheti, 2022-ben kétheti, 2023-ban háromheti, míg 2024-ben már egyhavi plusz juttatást kap minden nyugdíjas.

Kapunk ma hideget, meleget az időjárástól

A hét hátralévő részében nem alakul jól hazánk időjárása, pláne ami a frontokat illeti, hiszen ma kettős front terheli meg az arra érzékenyek szervezetét. Ez fejfájást, levertséget, fáradékonyságot és álmatlanságot okozhat, de felerősítheti a reumatikus és görcsös panaszokat is. A fronttól holnapra sem szabadulunk meg, így még hidegebbre kell majd készülnünk. Ma sokfelé kell számítanunk nagy mennyiségű csapadékra. A legmagasabb hőmérséklet 12 fok körül fog alakulni.

120 éve használhatunk eldobható borotvát

1901-ben ezen a napon szabadalmaztatta King Camp Gillette az első eldobható borotvát. Az arcápolási eszköz azután folyamatos fejlődésnek indult. 1903-ban az amerikai feltaláló tovább fejlesztette a borotvát és feltalálta a cserélhető borotvafejet.