Karikó Katalin, aki munkásságával forradalmasította az oltóanyagkutatást, a nemrég neki ítélt Bolyai-díjjal járó összeg felét adományozta a Covid-járvány miatt árván maradt gyerekeknek. Karikó Katalin megemlékezett azokról az egészségügyi dolgozókról is, akik nap mint nap az életüket kockáztatják azért, hogy meggyógyítsák a betegeket – számolt be róla az M1 Híradó.

A Regőczi Alapítvány programját olvastam el, amely ugye az árván maradt gyermekek segítésére van. A gyerekek elveszítették szüleiket Covid-fertőzés következtében és úgy gondoltam, hogy őket megsegítem ezzel az összeggel ” – mondta Karikó.

A Bolyai-díj idei kitüntetettje, Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ahogy arról korábban a Metropol is beszámolt, a Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek segítésére. A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, jubileumi jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje a Regőczi Alapítvány vasárnap estig több mint 345 millió forint gyűlt össze.