Megérkezett a következő hőhullám az egész ország területére. Az előrejelzések szerint országszerte 36–38 fok körüli, napos hőségre kell számítanunk. Csapadék nem várható. A hőség holnap is kitart, akár 40 fok is lehet az ország egyes területein. Jó hír, hogy a légmozgás megélénkül a Dunántúlon, és péntekre egy hidegfront érkezik a légtérbe, viharos széllel és csapadékkal. A hétvégére 30 fok köré csökken majd a hőmérséklet.

Készüljünk a forróságra (Fotó: Shutterstock)

Mire figyeljünk a hőség idején?

  • Hűtsük le a lakást. Napközben tartsuk az ablakokat csukva, használjunk függönyt vagy egyéb sötétítőt. Ha van légkondicionáló, azt kapcsoljuk be.
  • Kerüljük a megterhelő fizikai munkát, tartózkodjék árnyékban a legmelegebb órákban.
  • Fogyasszunk sok folyadékot és vitaminokat, ezzel is megelőzve a kiszáradást.
  • Ne menjünk napra 11–15 óra között.
  • Figyeljünk a gyerekekre és az idősebb hozzátartózóinkra.

Elindult a Göncöl utca felújítása

Elkezdődött a XIII. kerületi Göncöl utca felújítása a Rákos-patak és a Kámfor utca közötti szakaszon. Az első körben a Rákos-patak, valamint az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópont között forgalomkorlátozásra kell számítani, ez idő alatt az autók csak a belső sávban haladhatnak. A második ütemben átterelik a forgalmat az elkészült aszfalt kötőrétegre, és a belső sávokban kezdik a bontási munkákat. Ezután felújítják a Fiastyúk utcai, valamint a Gyöngyösi utcai csomópontokat. A munkák előreláthatóan őszig tartanak, ez idő alatt a 120-as autóbusz a megszokott szakaszon jár. Az utolsó ütemben átépítik az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópontot. A teljes építkezéssel várhatóan idén decemberben végeznek.

Tovább nő a benzin ára!

Újra emelkedni kezdtek az üzemanyagárak a hazai kutakon. A benzin 5 forinttal, a gázolaj 2 forinttal nő, így a 95-ös benzinért 446 forintot, a gázolajért 445 forintot kell fizetni.

Szúnyoggyéritést tartanak ma Zuglóban

A mai napon szúnyoggyéritést tartanak Zuglóban a Városliget területén 03:00 és 03:40 között. Esős nap esetén a június 8-án vagy 9-én tartják. A szúnyoggyérítést a földön végzik majd.