Egy gépjárműbiztosító kénytelen volt egy nőnek azért majdnem két milliárd forintnak megfelelő dollárt kifizetni, mert az autóban szexelt az exével, akiről kiderült, hogy HPV-t és torokrákot is diagnosztizáltak nála, amit a férfi elhallgatott volt barátnője elől.

A Daily Mail cikkéből az is kiderül, hogy miután a nő elkapta a HPV-t, a bíróság is megállapította, hogy ezt a férfitől kapta meg. Azt is súlyosbító körülménynek tekintették, hogy a férfi eltitkolta a betegségeit, mert így a felperes minden fenntartás nélkül szexelt vele védekezés nélkül.

A biztosító hiába fellebbezett

A biztosító természetesen fellebbezett a döntés ellen, de a lapnak Miguel Custodio biztosítási szakértő elmagyarázta, az emberek tévednek, ha azt gondolják, a biztosítás az autóban elszenvedett egészségkárosodásokra csak akkor terjed ki, ha valamilyen balesetet szenvednek, de ez nem így van, mert ezt jóval szélesebb körben lehet értelmezni.

A Missouri Feljebbviteli Bíróság azonban a napokban helyben hagyta az eredeti, Jackson Megyei Körzeti Bíróság által hozott döntést, így a biztosítónak ki kell csengetnie a nőnek megítélt pénzt.