Hatósági szint alá kerülhet az üzemanyag átlagára

A Mol újabb jelentős – a benzinnél 15 forintos, a gázolajnál 10 forintos – nagykereskedelmi árcsökkentésről döntött a múlt heti 11 forintos mérséklést követően. A kedvező változások a piaci verseny miatt a töltőállomások áraira is hatással lehetnek. A diszkontláncok az üzemanyagot a kötött hatósági árhoz képest további kedvezménnyel értékesíthetik. Emiatt lehetnek olyan kutak, ahol az autósok mától 450 Ft-ért, sőt, akár az alatti árért tankolhatnak.

Tankoló autókat vár a töltőállomás /Képünk illusztráció / Pixabay

ULE támogatói buli

Ma este 6-kor nagyszabású támogatói bulit rendez a Turbina Kulturális Központban az Utcáról Lakásba Egyesület. A bulin három jól ismert hazai előadó akusztikus koncertje lesz hallható: Szabó Benedeké, Nóvé Somáé és a Ricsárdgír zenekaré. Az Utcáról Lakásba Egyesület tagjai hajléktalan embereknek és lakhatási szegénységben élőknek segítenek szociális bérlakásba jutni, illetve szociális munkával támogatják őket. Az egyesület munkáját többféle támogatói jegy vásárlásával is segíthetik az érdeklődők.

Koncertre várva Fotó: Facebook

Hajnalban még zimankó, napközben már napsütés

A párás, ködös éjszaka után többnyire –1, –8 fok körüli hideg időre ébredünk. A fagyzugos tájakon akár –9, –12 fok is lehet. Napközben az ország nagyobb részén aztán hosszabb-
rövidebb időre kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A napközben feltámadó délkeleti szél helyenként megerősödik. Kora délután 1, 6 fok valószínű.

Reggel csípősebb idő lesz, délutánra kisüthet a nap Fotó: Keresztes Balázs

Adj vért ma az Europeum Plazában

Ma 14 és 18 óra között a Blaha Lujza téren, a Europeum Plazába várják azokat az önkéntes véradókat, akik véradásukkal akár három ember életét is megmenthetik.