Horvátországi nyaralásból tartott hazafelé az a szigethalmi család, amelyik szerda este tragikus balesetet szenvedett Balatonszemes közelében – tudta meg a Bors.

Két mentőhelikopter is érkezett

Egy bérelt mikrobuszban a szülők a két gyermekükkel utaztak, amikor a sofőr azt vette észre, hogy a jármű rázkódik. Félreállt egy benzinkútnál, és a problémáról értesítette a bérbe adó cég képviselőjét. A dolgozó azt javasolta, döntsenek maguk az út folytatásáról. A vezető úgy vélte, nincs akkora baj, ami akadályozná a továbbmenetelt.

Az út során a hátsó ülésen utazó 10 éves Bence át szeretett volna ülni egy másik helyre, és miközben átmászott az ülésre, a busz hirtelen defektet kapott. A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, a mikrobusz egy szalagkorlátnak, végül egy betonárokba csapódott. A kisfiú a szélvédőn keresztül kirepült a járműből, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy bár két mentőhelikopter is a helyszínre érkezett, nem lehetett rajta segíteni.

Nem tudtak már segíteni rajta

A Bors elérte az elhunyt kisfiú nagymamáját, Máriát, aki szintén jelen volt a végzetes napon.

A lányomék már régóta szerettek volna elvinni engem és a férjemet egy közös nyaralásra, ezért is béreltek ki egy mikrobuszt, hogy kényelmesen elférjünk. Fantasztikusan éreztük magunkat, csodálatos napokat töltöttünk együtt – mondta az idős asszony a lapnak, és hozzátette: a gyerekek a hazafelé tartó úton hátul ültek.

Nevetgéltek, és unót játszottak. Bence ősszel lett volna 10 éves, és nagyon szerette az 5 éves Petrát. Rengeteget foglalkozott vele, és türelemmel tanítgatta kártyázni – zokogta a nagyszülő.

Sosem fogom a borzalmas balesetet elfelejteni. Arra ugyan nem emlékszem, hogy az unokám hogyan repült ki a kisbuszból, de arra igen, hogy a jármű többször megpördült, és Bencét végül alatta fekve láttuk meg. Gyorsan érkezett a segítség, de nem tudtak rajta segíteni. Egy jóérzésű ember Petrát beültette az autójába, hogy ne lássa, amint az orvosok küzdenek a testvére életéért. Szerintem jó darabig fel sem tudja fogni, hogy Bence meghalt – csuklott el Mária hangja.

– A lányom, a vőm és a gyerekek gyönyörű család voltak. A szülők sokat dolgoztak, hogy jól élhessenek. Mivel Bence kitűnő tanuló volt, a vágyának megfelelően jutalomból kapott egy nagyobb kerti medencét a korábbi mini helyett, amit viszont már sosem avathat fel – fejezte be a gyászoló nagymama.

Tanárait összetörte a hír

A Bors munkatársa megtalálta az iskolát, amelyben a kis Bence tanult. Alig néhányan tartózkodtak az intézmény főépületében, de közülük sokan a szörnyűségről beszéltek. A kisfiút mosolygós, tisztelettudó, csendes gyermeknek ismerték.