Tovább emelkedett a koronavírusos megbetegedések száma Angliában. A megbetegedett iskolások közül az öt-kilenc éves korosztály aránya jelenleg a legmagasabb. Emellett a legfrissebb adatok azt is mutatják, hogy a Covid-fertőzöttek aránya gyakorlatilag minden felnőtt csoportban nőtt. Az Egyesült Királyságban jelenleg a megbetegedések száma már meghaladja a 10 milliót, a megbetegedések száma pedig az iskolások körében is nőtt az elmúlt két hétben – írja a Mirror.

Az adatok alapján az 5 és 9 év közötti gyermekek korcsoportjában 100 000 főre vetítve összesen 932,3 új esetet regisztráltak a november 21-ig tartó hét napban. Ez hétről hétre 741,8-ról nő. A 10 és 19 év közöttiek körében ez az arány 814,6. Az iskolások aránya az elmúlt két hétben kezdett emelkedni az október végi zuhanást követően, amikor a félévi szünet volt. Az öt-kilenc évesek jelenlegi aránya ebben a korcsoportban a legmagasabb az adatok 2020 nyarán történt közzététele óta.

Az Egészségügyi Biztonsági Ügynökség heti jelenése egyébként azt mutatja, hogy az arányok az összes felnőtt csoportban növekednek 59 éves korig. A 60 év felettieknél azonban csökkent a fertőzés szintje, és visszaesett a 80 év felettiek aránya is. A szakemberek úgy vélik, hogy a 60 év felettiek megbetegedésének csökkenése a szeptember végétől megkezdett Covid-19 elleni vakcina emlékeztető oltásának hatását tükrözheti.

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyságban a Covid-fertőzöttek száma csütörtökön meghaladta a 10 milliót, a naponta regisztrált fertőzések száma elérte a 47 240-et. A kórházba kerülők legnagyobb arányban továbbra is a 85 év felettiek köréből kerülnek ki. A szigetországban szeptember közepe óta nem csökkent 30 ezer alá a napi fertőzések száma.