Autótilalom vasárnaponként? Mosás helyett ruhaszellőztetés? Legfeljebb 19 fokra fűtött lakás? Európa nyugati felén egyre aggasztóbb ötletekkel állnak elő az energiaválság kezelésére. Vajon Magyarországon is lesznek ilyen intézkedések? A gazdaságfejlesztési miniszter válaszol – írták a Magyarország Kormánya Facebook-oldalán megosztott videóhoz.

Nagy Márton ezekre a kérdésekre felelt:

Erre nem kerül sor. Azt gondolom, hogy nem ez a cél, hanem az a cél, hogy megvédjük a családokat a magasabb energiaáraktól, és ez idáig sikerült is. Mi árstopokban hiszünk, és az árstopoknak a fenntartásában hiszünk, és addig, amíg lehet, fönn is fogjuk tartani őket” – jelentette ki a miniszter.


Nagy Márton azt is elmondta, hogy háborús infláció van, ezzel szembe kell nézni. Ugyanakkor nem szabad minden esetben ezeket az áremelkedéseket vagy ársokkokat a családokra önteni, hanem pont ezekben az alapvető termékkörökben, mint az üzemanyag, energia, tehát gáz és villany, élelmiszer és a hitelek esetén védelmet kell adni. Meg kell védeni őket ezektől az ársokkoktól – fogalmazott.