Mint arról a Metropol is beszámolt, álmukban végzett két lányával, a 14 éves Tímeával és a 16 esztendős Júliával édesapjuk Aszódon múlt szombat éjjel. Csütörtök este találtak a holttestekre. Tamás a hírek szerint a láthatás alkalmával baltával verte fejbe őket, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Nekiszaladt a vonatnak, de a jármű csupán a lábát vágta le.

Információk szerint a férfi mélyaltatásban van, a kórtermet rendőrök őrzik. A Tények a tragédia kapcsán megkeresett egy kriminálpszichológust, aki elmondta, mit gondol Tamás családírtásáról.

„Ez egy előre megtervezett valaminek látszik, ezt nem lehet csak úgy spontán elkövetni. Ha azonnal szembesült volna azzal, hogy nem bírja elviselni azt, amit tett, akkor ott a helyszínen azonnal végzett volna magával. De elment valahova máshova, amiből az következik, hogy ez legalább egy picit végig lett gondolva” – nyilatkozta a szakértő.

A kriminálpszichológus szerint akár meg is lehetett volna előzni a tragédiát

„A bántalmazó kapcsolatból, hogyha ez a kapcsolat megszűnik, elválnak a szülők vagy csak egyszerűen külön költöznek, akkor a legnagyobb fenyegetettséget ezt követően jelenti a gyerekeknek, illetve a feleségnek az apa, aki nem tudja elfogadni azt, hogy szétment a családja. És ez egy megtorlásként értelmezhető ezekben az esetekben” – tette hozzá.