Múlt héten élesítette a kormány a védettségi applikációt, amivel sokkal könnyebben tudjuk igazolni a védettségünket, mint gondolnánk. A mobilalkalmazás felmutatása is elég, ha nincs nálunk, vagy még nem hozta a postás a védettségi kártyánkat. Lapunk 5+1 lépésben mutatja be, hogy kevesebb mint 5 perc alatt, milyen pofonegyszerű regisztrálni az alkalmazásra.

(Fotó: Metropol)

Így használhatod a telefonos alkalmazást

Az applikációra egyelőre csak a koronavírus ellen beoltottak tudnak regisztrálni, a víruson átesettek nem. Az applikáció a kártyához hasonlóan csak a személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány felmutatásával együtt érvényes. Akik már legalább az első oltást megkapták, 5 perc alatt, 5+1 lépésben ingyenesen élesíthetik az e-védettségi kártyájukat.

Hatalmas az érdeklődés a védettségi applikáció iránt

A kormánybejelentés hallatán több ezren már aznap letöltötték az alkalmazást, azóta pedig rekordszámokat produkál a kormányzati applikáció: a cikk megírásának pillanatában több mint 50 ezren töltötték már le. Az alkalmazást keresgélés nélkül is el lehet érni az alábbi linken: eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok. Továbbá a lakossági portálon részletes tájékoztatást adtak az alkalmazás használatához és a regisztrációról is.

Így élesítsd 5+1 lépésben a szolgáltatást

1. Töltsd le az EESZT-alkalmazást a telefonodra a Google Play áruházból vagy az App Store-ból.

2. A letöltés után add meg a tajszámod, és engedélyezd, hogy az EESZT-applikáció hozzáférjen a fényképeidhez és a videóidhoz (ez a QR-kód beolvasásához kell).

(Fotó: Metropol)

3. Regisztrálj az eeszt.hu-ra, majd kattints a mobilalkalmazások fülre.

4. Kattints a kép alján található „tovább” gombra és olvasd be az applikációval a QR-kódot.

5. Üsd be a négykarakteres kódot a portálon, és adj meg egy 6 számjegyű PIN-kódot is.

Fotó: Metropol

6. A sikeres regisztráció után add meg a PIN-kódod, és már mutathatja is az e-kártyáját!

Itt nézheted meg videón a lépéseket: