RETRO RÁDIÓ

Kiderült, ezzel az antitest-koktéllal csökkenthető a covidosok kórházi kezelésének ideje is





Egy amerikai biotechnológiai vállalat monoklonális antitest-terápiája csökkentette az elhalálozás kockázatát azoknak a súlyos Covid-19-ben szenvedőknek az esetében, akiknél nem alakult ki természetes antitest-válasz - derült ki a különböző Covid-terápiákat vizsgáló, Recovery elnevezésű kutatásból.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
fertőzés

A vizsgálat eredményei szerint a Regeneron cég antitest-koktélja csökkentette annak esélyét is, hogy ezek a betegek lélegeztetőgépre kerüljenek, és a kórházi kezelés idejét is lerövidítette négy nappal.

2020 szeptembere és 2021 májusa között 9785, kórházba került koronavírus-fertőzöttet vizsgáltak: két csoportra osztották őket véletlenszerűen, az egyik csoport hagyományos kezelést és antitest-koktélt kapott, a másik csoport csupán hagyományos kezelésben részesült.

A betegek mintegy egyharmada bizonyult szeronegatívnak, azaz nem képződtek a szervezetükben koronavírus elleni antitestek, és fele szeropozitív volt, azaz náluk kialakult a természetes immunválasz. A többi betegről nem tudni, hogy voltak-e antitestjeik.

A kutatók kimutatták, hogy a kutatás kezdetén hagyományos kezelésben részesült szeronegatív betegek között kétszer olyan magas - 30 százalék - volt a 28 napon belüli elhalálozás, mint a szeropozitív betegeknél (15 százalék).

Az antitest-terápia a szeronegatív betegeknél egyötödével csökkentette az elhalálozás esélyét azokhoz képest, akik nem kapták ezt az antivirális szert.

Hattal kevesebb elhalálozást mutattak ki minden száz antitest-terápiával kezelt betegre - közölték a kutatók.

„A szeronegatív betegek esetében azt találtuk, hogy szervezetük nem termelt antitesteket, de ha megkapták intravénás infúzióban a két antitest kombinációját, az elhalálozás egyötöddel csökkent” - közölte Martin Landray, az Oxfordi Egyetem professzora, a kutatás vezetője.

Ez a terápia csökkenti az antitestet nem termelő Covid-19-betegek halálozásának esélyét, csökkenti a kórházi kezelés idejét és csökkenti a lélegeztetőgépre kerülés esélyét - tette hozzá.





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás