A nyugdíjasokból álló csoport tizenhat éve alakult. A csoport ötlete Hauer Judit fejéből pattant ki, akit kortól függetlenül mindenki csak „Anyácskának” hív.

„Ez nemcsak önmagunk szórakoztatásáról szól, szeretjük a vidám mosolygós embereket, azt látjuk, hogy amit csinálunk, az a testet és a lelket is gyógyítja. Már a nevünk hallatán felderülnek az arcok, örülünk, hogy végül ez a név győzött az Isiász Balettkörrel szemben” – meséli Judit nevetve. – „Amikor az első fellépésünk volt Szigethalmon, egy néni odajött a színpadhoz bottal, majd a műsor felénél elhajította és elkezdett táncolni. Akkor döbbentünk rá, milyen csodálatos a zene hatalma és egyértelmű lett, hogy ezt csinálnunk kell. A mottónk lett, hogy gyógyszer helyett inkább bulizunk.”

Mosolyt csalnak az emberek arcára Fotó: Keresztesi Balázs

Mosolyt csalnak az emberek arcára – Fotó: Keresztesi Balázs

Ha kíváncsi vagy, milyen élethelyzetben pattant ki Judit fejéből a vidám csoport ötlete, és kik azok az ismert énekesek, művészek, akik rendszeresen fellépnek velük és családtagnak számítanak, olvasd a www.metropol.hu oldalt, vagy keresd a Metropolt a terjesztési pontokon.