Egy idős nő életét vesztette, miután egy floridai golfpályán a tóba esett, ahol két aligátor rátámadt – közölték a hatóságok. A helyi seriff szerint a nő megpróbált a felszínen maradni, de „két aligátort lehetett látni a közelében, akik végül elragadták őt”. Az áldozat még a helyszínen elhunyt.

Két állat támadt rá a nőre, de a haláleset körülményeit még vizsgálják Illusztráció: Northfoto

A történtek után a hatóságok eltávolították a tóból az aligátorokat. Az eset körülményeit vizsgálják, amíg nincs hivatalos szakvélemény a halál okáról, addig nem tervezik további állatok elszállítását a területről – írja az abcnews.go.com. A golfklub egy 1000 hektáros zárt közösségben található, ahol tavak és természetvédelmi területek vannak.

A szakemberek hozzáteszik, a végzetes aligátortámadások különösen ritkák. 1948 és 2021 között Floridában 442 aligátorok által okozott, provokálatlan harapás történt, amelyek közül 26 volt halálos kimenetelű. Az elmúlt 10 évben átlagosan évi nyolc orvosi ellátást igénylő támadás történt. Nagyjából egy a 3,1 millióhoz annak a valószínűsége, hogy valaki súlyosan megsérül egy ilyen jellegű támadásban.