A szervezők ülőhelyeket is biztosítanak a mozgáskorlátozott emberek számára. Az ünnepség ideje alatt különjárati, alacsonypadlózatú buszok közlekednek a Nyugati tér és a Kossuth tér között. 2017-ben együttműködési megállapodást kötött Magyarország Kormánya több nagy érdekvédelmi szervezettel az állami rendezvények akadálymentesítéséről. A megállapodásnak köszönhetően a mozgáskorlátozott, érzékszervi- és értelmi fogyatékossággal élő emberek könnyebben vehetnek részt az állami rendezvényeken.

Az ünnepség ideje alatt különjárati, alacsonypadlózatú buszok közlekednek a Nyugati tér és a Kossuth tér között.

A Kossuth Lajos tér felé a felszállás a Nyugati téren, a Teréz körúti SKÁLA Áruház bejárata előtti buszmegállóban történik. A Nyugati pályaudvar felé a felszállás a Báthory utca és Kossuth tér sarkán lehetséges, a 15- ös, 115-ös autóbusz megállóban.

Megállóhelyek:

– Nyugati pályaudvar M (923-as autóbusz megállóhelye)

– Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út (70-es, 78-as trolibusz megállóhelye)

– Kossuth Lajos tér (15-ös, 115-ös autóbusz megállóhelye)

Indulási időpontok:

Nyugati pályaudvar: 7.30 és 10.30 között valamint 16.00 és 22.00 óra között 30 percenként. Minden óra és óra 30-kor.

Kossuth Lajos tér: 7.10 és 10.40 között, valamint 16.10 és 22.10 között 30 percenként minden óra 10 és 40-kor.

A helyszín megközelítése:

A Kossuth Lajos tér felé a felszállás a Nyugati téren, a Teréz körúti SKÁLA Áruház bejárata előtti buszmegállóban történik. A Kossuth Lajos téri megállónál (végállomás) leszállva a piros nyilat követve lehet eljutni a fogyatékossággal élők számára fenntartott helyre.

A kerekesszékes személyek és kísérőik számára fenntartott hely az ünnepség alatt:

Az állami ünnepségre érkező kerekesszékes személyek és kísérőik számára fenntartott hely a Kossuth téren az Andrássy Gyula lovas szobor, és a Parlament épülete között található, valamint ülőhelyek is biztosítva lesznek a mozgáskorlátozottak számára. A helyszín biztonsági emberekkel biztosított.

Mozgáskorlátozott emberek számára biztosított mellékhelyiség helyszíne:

Az állami ünnepségre érkező mozgáskorlátozott emberek számára fenntartott mellékhelyiség: 3 db speciális WC-lesz kihelyezve a Garibaldi és az Akadémia utca sarkára.

 

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott az akadálymentes ünnepségről: