A Big Cat Rescue állatkertjében a 69 éves Candy Crouser, a szervezet egyik önkéntese csütörtökön etetni készült Kimbát, a Guatemalából mentett hímet – közölte az állatvédő szervezet.

Crouser a szabályokkal ellentétben bedugta a kezét a rácsok közé. Az önkéntes, aki öt éve dolgozott a Big Cat Rescue-nak, az etetés előtt vette észre, hogy a „karám, ahová Kimbát zárták, messze esik a helytől, ahol általában etetni szokták”.

Miután benyúlt, hogy kinyissa az ajtót, a tigris „megragadta a karját és majdnem leszakította vállból” – olvasható a közleményben.

Candy azt mondta, nem gondolkodott, amikor a reteszhez nyúlt

A közelben állók egy övvel és jegeléssel igyekeztek megmenteni a nő karját, a mentő húsz perc alatt megérkezett, és kórházba vitte Candyt.

A nő mindvégig magánál volt, és azt kérte, hogy Kimbának ne essen baja az ő hibájából. A közlemény szerint három helyen tört el a karja és a válla is súlyosan megsérült.

Óvatosságból a tigrist harminc napig karanténban tartják, de hozzátették, hogy „normálisan viselkedett, ahogy az élelem és a lehetőség a közelébe került”.

tigris

Képünk illusztráció Fotó: Getty Images

A baleset aznap történt, amikor az amerikai képviselőház törvényt fogadott el, amely megtiltaná a nagymacskák magántulajdonban tartását és kölykeik nevelését.

A tampai központú Big Cat Rescue több mint ötven egzotikus állat, a tigriseken kívül oroszlánok, hiúzok, szerválok lakhelye.