Egy orosz anyuka hagyta meghalni saját ötéves kislányát, miután több órán keresztül kínok között szenvedett. A nő megúszhatja a börtönbüntetést…

Az oroszországi Kirovgradban élő 46 éves Irina Ragozina az elsődleges információk szerint 26 órán keresztül szenvedtette súlyosan megégett gyermekét. A sokkoló eset még szilveszter éjszaka történt. Anya és lánya a konyhában serénykedett, amikor a csöppség magára rántott egy forró vízzel teli edényt. A tűzforró víz súlyosan megégette a bőrét, de az anyja nem tett mást, mint lefektette az ágyába. Miután betakarta, mintha mi sem történt volna, folytatta az ünnepi étel elkészítését.

Enyhe büntetéssel megúszhatja

Az éjszaka hátralévő részét ünnepléssel töltötte, egyszer sem nézett rá sérült és szenvedő kislányára. Csak 26 órával később vette észre, hogy gyereke eszméletét vesztette, ezért riasztotta a mentősöket. Az ápolók ugyan kórházba szállították, de nem tehettek érte semmit, egy órával később meghalt.

A nő tárgyalása április 26-án volt esedékes, amikor is úgy döntött a bíróság, hogy hat hónapnyi javítóintézetben letöltendő munkával és pénzbüntetéssel sújtják. A nő ügyvédje szerint a törvényhozók átlagos büntetést szabtak ki, mivel a legenyhébb a pénzbírság, míg a legsúlyosabb az egy év börtön lett volna.