RETRO RÁDIÓ

Édesanyja elárulta, ezért kezdett szemétgyűjtésbe a hároméves Nimród Óbudán - Fotók!





Az óvodás kisfiú szabadidejében nem csak játszik, hanem szemetet szed anyukájával.



Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2021.09.08.
III. kerület kis zöld harcos

Mindent megtesz a családjuk, hogy minél kevesebb szemetet termeljenek, az utcájukban pedig önként összetakarították a hulladékot. Az akciójukról képeket is megosztottak Óbuda Facebook-csoportjában, ahol több százan kedvelték a cuki kis aktivista cselekedetét.

A kis „zöld harcos” büszke anyukájától, Barát Évától megtudtuk, bár eddig is környezettudatosan élték a hétköznapjaikat, innentől kezdve azt tervezik, hogy rendszeresen szemetet szednek a környékükön. A család motiválni szeretné a szintén természetvédelemre érzékeny szülőket, hogy gyermekükkel együtt ők is nyugodtan vegyenek részt hasonló tevékenységekben.

A kis Nimród lelkesen segít rendben tartani a szemetes utcát (Olvasói fotó)

„Üresen tesszük ki a kukát”

Barát Évától megtudtuk, hogy zero waste hívő, és odafigyelnek arra, hogy minimális mennyiségű hulladékot termeljenek csak. A jó példát leszámítva Nimródban magától alakult ki a vágy a tudatos természetvédelemre.

Kertes házban lakunk. Édesapjával és velem is szokott kertészkedni, és ha szemetet látunk az udvaron vagy az utcán, mindig felszedjük, együtt visszük a kukához, ha olyan, akkor a szelektív kukához. Az első pár alkalom után kifejezetten igénye volt már Nimródnak arra, hogy ezt ő csinálhassa. A családban egyébként én vagyok az, aki elkezdtem szelektíven gyűjteni a szemetet. Komposztálunk is, a kukába csak az abszolút maradék kerül, így szinte üresen tesszük ki hétről hétre” – árulta el lapunknak a kisgyermek édesanyja.

Barát Éva maga is nagy környezetvédő, zero waste életmódot folytat (Olvasói fotó)

Szeretné megmenteni a világot

Barát Évától megtudtuk, fiatal kora ellenére Nimród egyre nagyobb kíváncsisággal csodálkozik rá a világra és egyre többet akar tenni is érte.

Ez volt az első alkalom, amikor egy nagyobb szemétszedést rendeztünk az utcában, de megbeszéltük, hogy havonta ismétlünk! Nimródnak feltűnt a járdán a lapok közül kibújó fű is és megkérdezte: Ki taposta le? A biciklisták?„ – mesélte nevetve.

Valaki a kisautónak örül teli szájjal, más annak, hogy segíthet kicsit tisztábbá tenni a környezetet (Olvasói fotó)

Jól bánik a diószedő csipesszel

Az akció során használt csipesznek hála nem kell a saját kezükkel a piszkos lomokhoz érniük, ráadásul többször is használható az ilyen munkákhoz.

Nemrég vásároltuk ezt a csipeszt, diót szerettem volna szedni vele várandós koromban, hajolgatás nélkül. Azóta használtuk már ágy mögé esett játék kipiszkálására is, de ez eddig vitathatatlanul a leghasznosabb bevetési formája„– mondta Barát Éva.

Egy büszke természetvédő munka után elégedetten (Olvasói fotó)

 





Ezeket olvastad már?
Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás