Orbán Viktor Kirgizisztán miniszterelnökével tárgyalt gazdasági és nemzetközi ügyekről

A találkozón a nemzetközi ügyek kapcsán a béke fontosságáról beszéltek a felek.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.10.11. 18:20
Orbán Viktor karmelita kolostor Kirgizisztán találkozó

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Akilbek Dzsaparov kirgiz miniszterelnököt, aki munkalátogatásra érkezett Magyarországra - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

ORBÁN Viktor; ZSAPAROV, Akilbek
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Akilbek Dzsaparov kirgiz miniszterelnököt (b) a Karmelita kolostorban 2024. október 11-én Fotó: Benko Vivien Cher

A találkozón a nemzetközi ügyek kapcsán a béke fontosságáról beszéltek a felek, hiszen az ukrajnai háború károsan hat gazdaságaink illetve az országaink közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlődésére.

A kirgiz miniszterelnök kiemelte: elsősorban a mezőgazdasági és a vízgazdálkodási területen látja elmélyíthetőnek a kétoldalú együttműködést.

SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor; ZSAPAROV, Akilbek
 Orbán Viktor miniszterelnök (j2) Akilbek Dzsaparov kirgiz miniszterelnökkel (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. október 11-én. Mellettük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3) Fotó: Benko Vivien Cher

Áttekintették a két ország közötti stratégiai partnerség eddigi eredményeit, valamint Orbán Viktor novemberben esedékes biskeki hivatalos tárgyalásainak témaköreit - olvasható a közleményben.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás