Cserben hagyásos baleset: elgázolták, majd magára hagyták a zokogó lányt Budapesten

Segítségnyújtás nélkül hagyta magára a sokkos állapotban zokogó lányt egy nő, miután elgázolta az autójával. A rendőrség nagy erőkkel keresi a cserben hagyásos baleset okozóját, aki ellen szabálysértési eljárás indult.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.10.17. 16:30
gázolás szemtanú baleset Újpest

Zsuzsanna kétségbeesett bejegyzéssel fordult egy 4. kerületi Facebook-csoport tagjaihoz: elgázolt lánya balesetének szemtanúit keresi. Az édesanya azért fordult az újpesti netes közösséghez, mert a gázoló egy gyors felmérés után faképnél hagyta a zokogó lányt, aki sokkos állapota miatt sem a rendszámot, sem az autó típusát nem jegyezte meg.

baleset
Nem várta meg a sofőr a baleset után kiérkező egységeket (Képünk illusztráció)  Fotó: Valeriya Popova 22

Lelépett a baleset okozója 

Október 14-én, hétfőn 16 óra 20 perc körül elütötték a lányomat egy piros színű autóval az Újpest Városkapu Rossmann-Pepco üzletek közelében a parkolóautomatánál. Nem cserben hagyás történt! A hölgy kiszállt, megkérdezte, hogy hogy van a lányom, aki nyilván sokkos állapotban volt, sírt, így az ijedtségtől azt mondta, hogy jól van, így a nő elment. Kérem, aki látta, jelentkezzen!

Lapunk felkereste az édesanyát, aki elárulta, lánya szerencsésen megúszta a gázolást, ám egy ilyen erős ütés akár komoly egészségügyi problémát is okozhatott volna.

Szerencsére zúzódásokkal megúszta. A sofőr kiszállt, megkérdezte, hogy jól van-e. A lányom nyilván sokkos állapotban volt, sírt. A hölgy gondolom észszerűbbnek tartotta, ha távozik

– nyilatkozta lapunknak Zsuzsanna, aki természetesen az eset után értesítette a rendőrséget is, akik azonnal akcióba lendültek. Lapunk megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta, hogy az említett eset miatt a rendőrségre bejelentés érkezett. A BRFK rendőrei kimentek a bejelentőhöz, őt meghallgatták, a baleset helyszínén intézkedtek. A BRFK a balesettel összefüggésben szabálysértési eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

baleset
Egy ilyen baleset akár súlyos belső sérüléseket is okozhat – Fotó: Alvaro Medina Jurado

A bejegyzés alatt egyelőre nem jelentkezett szemtanú, ám sokan fejezték ki együttérzésüket, felháborodásukat az esettel kapcsolatban, és mielőbbi felépülést kívántak Zsuzsanna lányának.  

„Az én gyerekemet is elütötte egy autó pár éve. Kórházba vittem, és a kórház hivatalból tette meg a feljelentést. Pár percen belül a rendőrök ott voltak a kórházba, és ők mondták, hogy a vétkes autósnak ilyenkor kötelessége rendőrt, mentőt hívni a helyszínre. Jobbulást a kislánynak.”

Hogy lehet ilyen hülye, hogy elüti és továbbmegy? Még akkor sem, ha látszólag nincs baja, már csak a saját maga védelme miatt is meg kell várni a mentőt és a rendőröket. Ez így már cserben hagyás szerintem.

„Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került a lányod, és remélem, hogy jól van. Az ilyen esetek komolyan veendők, hiszen egy gyalogos elütése, még akkor is, ha az elsőre nem tűnik súlyosnak, veszélyes lehet, és jogi következményeket vonhat maga után.”

Ha az esettel kapcsolatban új információ kerül lapunk birtokába, frissítjük cikkünket. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás