Hornung Ágnes: Az új év új otthonteremtési támogatást hozott





Az államtitkár a CSOK Pluszról beszél friss videójában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.11.
Módosítva: 2024.01.11.
Hornung Ágnes CSOK Plusz családtámogatás

Hogy mit tud a 2024-es családtámogatás, a CSOK Plusz? Meglepően sokat – derül ki Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár friss, alig kétperces videójából.

Hornung Ágnes Fotó: Móricz-Sabján Simon

„A kormány által erősen támogatott, legfeljebb háromszázalékos kamatozású kölcsönt házaspárok igényelhetik, és jelentős, akár 50 millió forintos segítséget jelent a családoknak, ha gyermeket terveznek, és emellett új otthont vásárolnak, építenek vagy a meglévőt bővítik. A kedvezményes kölcsön mértéke attól függ, hogy a vállalt gyermekekkel együtt összesen hány gyermekessé válik a család. Az egygyermekessé válók 15, a kétgyermekessé válók 30, a háromgyermekessé válók akár 50 millió forint CSOK Pluszt igényelhetnek. Az így vásárolt ingatlan után nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, a gyermek vagy gyermekek érkezésével pedig további kedvezmények válnak elérhetővé”
– közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára. Hornung Ágnes megjegezte: az első gyermek esetén akár egy évig szüneteltethető a törlesztés, a második és minden további baba esetén pedig 10-10 millió forinttal csökken a kölcsön fennálló tőketartozása.

„Aki szeretné felvenni a CSOK Pluszt, keresse fel bankját, ahol tájékozódhat a további részletekről, és mindent megtudhat az ügyintézéshez szükséges lépésekről is”
– javasolja Hornung Ágnes.

Az államtitkár hangsúlyozza: a CSOK Plusz a kistelepüléseken akár a falusi CSOK-kal együtt is igényelhető. Ennek részleteiért nézd meg az alábbi videót:

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás