Hervasztó állapotok: ezért kerülik a budapestiek az aluljárókat – Galéria!

A budapestieket a sok szemét és a higiéniás helyzet aggasztja a legjobban az aluljárókban. Ordító a felújítás hiánya sok helyen, de van olyan is, hogy megkezdték a munkát, de hetek óta áll.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.08.17.
aluljáró Karácsony Gergely Budapest

A budapesti járókelőket az ellátatlan hajléktalanok által okozott higiéniás körülmények zavarják leginkább a fővárosi aluljárókban. A KÖKI-n például szerintük minden van: illuminált csövesek, összeszólalkozások, drogosok, a Blahán és az Örsön szintén állandóan megy a dajdaj, de van más probléma is. Az Astorián például javítani kellene a burkolatot, a Nyugatiban elektromos kábelek lógnak a plafonról, a Corvinnál még mindig gyalázatos a plafon állapota.

Abban is mindenki egyetértett, hogy több kukára és takarításra lenne szükség a felújítás mellett.

Áldatlan állapotok uralkodnak a fővárosi aluljárók többségében, a Metropol által megkérdezett járókelők többsége kerüli a budapesti aluljárókat, ahol van, inkább a felszíni zebrás megoldást választják. Szerintük kevés a takarítás, és Karácsony Gergely főpolgármesternek végre meg kellene oldania az aluljárókban italozók, életvitelszerűen tartózkodók kérdését. Mint mondták, az nem mentség, hogy más nagyvárosokban is sok a szemét és a koldus... A városvezetésnek ki kellene találni valamilyen humánus megoldást, ami a helyzetet megoldaná. 

Az aluljárókban lévő életvitelszerűen tartózkodás megszüntetését várjak a fővárostól a budapestiek / Fotó: Metropol

"Felmosás után is erős vizeletszag terjeng az aluljárókban"

Fel kellene újítani a felüljárókat, koszosak, lepukkantak. És persze meg kellene szüntetni, hogy a hajléktalanok szálláshelyként használják az aluljárókat. Elég sokan drogoznak, például az Örsön rendes bulikat csinálnak, hogy a KÖKI-ről már ne is beszéljünk. A Corvinnál nonszensz a plafon, nem hiszem el, hogy ennyi idő után sem tudják szépen megcsinálni, már most szükség volna a felújítására, mielőtt beköszönt az esős idő. De láthatóan semmi nem történik. Az Örsön és a Blahán felül járok inkább, ahol tehetjük, ott fenn járunk, ahogy mindenki azt teszi

– sorolta Gina és párja. Hozzátették "Több kukára is szükség lenne, ha ki akarod dobni egy szemetet, sokáig hurcolászom magammal. Persze sokan ebből nem csinálnak ügyet, ha nincs kuka, eldobják az aluljáróban vagy az utcán".

Ildi: koszosak az aluljárók, mert ha takarítják is, hamar bepiszkítják a lecsúszott emberek / Fotó: Metropol

"Többször kellene takarítani az aluljárókat. Azt kellene megszüntetni, hogy ne oda járjanak pisilni és ne ott igyák meg az alkoholt..." – mondja Ildikó.

Zsuzsa szerint az nem mentsége a városvezetésnek, hogy más nagyvárosban is sok a szemét / Fotó: Metropol

"Nagyon szép Budapest, de egyre koszosabbnak, egyre szemetesebbnek látom. Zavar, hogy ott alszanak, fekszenek akár a vizeletükben is emberek az aluljáróban. Sajnálom őket nagyon, de azt gondolom, hogy valamilyen formában meg kellene oldani, hogy ne az aluljáróban éljenek, ne ott ürítsenek, mert felmosás után is erős szag terjeng az aluljárókban. Ezt nem szeretem, még úgy sem, hogy tudom, más nagyvárosokban is hasonló a helyzet. Nekünk azonban nem ezt kellene követni" – véleményezte Zsuzsa.

Tímea szerint a KÖKI metróállomása a legrosszabb / Fotó: Metropol

"Kőbánya-Kispest egy borzalom! Drogosok, csövesek, kéregetők, minden van az állomáson. Ezt kellene valamilyen humánus módon felszámolni, de gondolom, hogy soha sem történik meg. Ez a tendencia"– jegyezte meg Tímea.

Elhanyagoltak az aluljárók: Egyik helyen a kábelek lógnak, a másikon a burkolat ment tönkre

Ahogyan a fővárosi járókelők is jelezték, az aluljárók egyre rosszabb állapotban vannak. A Nyugatinál például elektromos kábelek lógnak a plafonról, a turisták által is gyakran látogatott Kossuth téri aluljáró felső burkolatát csak a lélek tartja. Az elhanyagoltságot tükröző jelenségeket napestig lehetne sorolni, pedig ezek a munkálatok többnyire kevés pénzből is kivitelezhetőek lennének, csak odafigyelés kellene.

A jelenség sajnos tökéletesen illeszkedik a Karácsony-féle "semmi-gyárhoz": Budapesten nem történik semmi...

A leharcolt Nyugati téri aluljáróban rengeteg üzlet lehúzta már a redőnyt, minden graffiti-s, a plafon pedig egyszer majd elkészül... / Fotó: Metropol
Az Örs vezér téri aluljáró burkolatának egy részét már jóval több mint egy hete körbekerítették, azóta kerülgetik a járókelők...Ennyire tellett... / Fotó: Metropol
Láthatóan ebben az aluljáróban (Nyugati) sem takarították le a madárürüléket egy jó ideje... / Fotó: Metropol

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás