Vitézy: A BKK törvényes működésének felügyeletét jelenleg a börtönből végzik

Fontos fejleményről számolt be Vitézy Dávid az óbudai korrupciós ügyet érintően.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.19.
Módosítva: 2024.06.19.
Karácsony Gergely Vitézy Dávid korrupció

Mint arról a Metropol beszámolt, százmilliós vesztegetéssel gyanúsítják Óbuda baloldali alpolgármesterét. Az ügyészség szerdán megindokolta, miért vették őrizetbe Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert és egy önkormányzati cég vezetőjét, velük együtt újabb öt embert gyanúsítottak meg az óbudai korrupciós ügyben. A Kiss László vezette önkormányzat kedden még tagadta, hogy bármely dolgozójukat érintené az ügy.

 

Most Vitézy Dávid az üggyel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán, hogy a BKK is kifizetőhelyként működik. 

A BKK törvényes működésének felügyeletét jelenleg a börtönből végzik: a cég felügyelőbizottságának tagja Karácsony Gergely delegáltjaként ugyanis a tegnap a sajtóhírek szerint az ügyészség által őrizetbe vett óbudai alpolgármester, aki korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke is volt, és akinek a jelölését a kampányban is szóvá tettem, hisz Karácsony Gergely listáján is szerepelt a fővárosi listás választáson.

Pontosan ezt a gyakorlatot nem szabadna tovább folytatni. Nem véletlenül mondtam végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni. A főpolgármester-választás végeredményétől függetlenül továbbra is így gondolom

– írta a politikus.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás