Kiakadtak a kispestiek: vallatófényben úsznak a lakások éjszakánként!

A kispesti lakosok hangot adtak a bajaiknak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.25.
Kispest KÖKI Terminál fény panasz

Aki a KöKi Terminál környékén él, számol mindennel, amivel lehet: egyesek szerint drogosok és hajléktalanok is járják a környéket, így akik ott laknak a közelében, ritkán tudja meglepni őket bármi is. Ami viszont június vége óta zajlik a terminállal szembeni építkezésen, arra két utcányi lakóközösség sem készült fel.

A kispestieknek még este sincs nyugtuk /
A kispestieknek még este sincs nyugtuk / Fotó: Gladskikh Tatiana /  Shutterstock

Elveszett a birkatürelem

A Vak Bottyán és a Szabó Ervin utca sarkán élők évek óta kénytelenek elviselni, hogy egy építkezés mellett kell élniük. A rakodógépek napközbeni zaja, a por és a kosz már nem zökkenti ki őket a napi rutinjukból, de egy dologtól végleg elveszni látszik a lakók türelme. Miközben a tervezett luxus lakóházat építik, éles vita alakult ki a beruházó cég egyik alkalmazottjával.

A napokban kelt ki magából egy férfi a Metropolnak, mert pokollá változtak az éjszakái. Tíz éve él a Szabó Ervin utcában, de ilyet még nem pipált! Esténként az építkezést védő biztonsági őrrel gyűlik meg a baja, ráadásul nincs vele egyedül. 

Az őr gondol egyet és az éjszaka kellős közepén a telepet megvilágító reflektort totálban a társas házunkra irányítja. Fényárban úszik az egész lakás!

- panaszkodott egy másik lakó a Metropolnak, aki a neve elhallgatását kérte.

A lakóknak nyugtalanok az éjszakáik, mert olyan erős fény ömlik rá az ablakaikra, mintha vallatófénnyel kínoznák őket. Hiába próbálják álomra hajtani a fejüket, csak nagy nehezen tudják emiatt. Egy ideig-óráig bírta a lapunknak nyilatkozó férfi is, ám nemrég betelt nála a pohár. 

„Odamentem az őrhöz és kértem, kapcsolja le. Letagadta az egészet!” - panaszkodott a lakó.

A KöKi Terminállal szemben, az egyik utcasarkon építkeznek. A környéken lakók szerint egy biztonsági őr nem hagyja őket pihenni éjszakánként /
A KöKi Terminállal szemben, az egyik utcasarkon építkeznek. A környéken élőket egy biztonsági őr nem hagyja pihenni esténként / Fotó: Google Maps

Tanácstalanok az ott lakók

Tehetetlennek érezi magát, ahogy még sokan mások is. Információink szerint a vallatófényt ugyanis az építkezéstől kilenc percnyi sétára, a Lehel utca lakói is látják. 

„Már nem tudok mit tenni. Hívjak legközelebb rendőrt?” - tárta szét a karját a Szabó Ervin utcában élő lakó. 

A lakók dühükben már azon is tanakodtak, saját kézbe veszik az ügyet és visszavágnának a kekeckedő biztonsági őrnek: elkacérkodtak a gondolattal, hogy az esti vallatófény idejére tükröket helyeznének az ablakukba, hogy visszairányítsák a reflektort az építési telekre. No azért szerencsére mások békepártibbak: a többség a helyi jegyzőt vagy a kerületi önkormányzatot keresné fel. 

Kerestük a kerületi önkormányzatot, hogy érkezett-e hozzájuk már bejelentés a lakókra irányított vallatófény miatt. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás