Hurka Gyurka, Helló Leó – Tudod folytatni a legendás retró reklámok szövegeit? – Kvíz

Kiválogatottunk néhányat a legendás retró reklámokból, melyek a maguk egyszerűségével voltak olyan nagyszerűek és, amiket évtizedekkel később is szórakoztatónak tartunk, miközben egy letűnt kort idéznek. Próbáld ki, mennyire emlékszel belőlük a kvízünk segítségével.



Megosztás
Szerző: Oszlányi Gyöngyvér
Létrehozva: 2024.06.02.
Módosítva: 2024.06.02.
retró reklám kvíz

A 70-es, 80-as évek reklámjain mindenki jól szórakozik. Az idősebb generáció nosztalgiával nézi ezeket, hiszen a fiatalságukra emlékezteti őket, miközben mai szemmel abszurdnak tűnő világot idéznek fel. Készítettünk egy időutazó retró reklám kvízt minden generáció szórakoztatására. 

A legmenőbb retró reklámokból állítottunk össze egy kvízt olvasóinknak – Akad olyan márka, ami ma is létezik ezek közül (Fotó: YouTube Fotó:  Facebook)

Vannak olyan reklámszlogenek, amelyeket generációktól függetlenül mindenki jól ismer és amit azonnal vagy dúdolunk, ha halljuk a reklámot és benn maradnak a tudatunkban. A fiatalok pedig jókat nevethetnek ezeken a számukra ósdi és érthetetlen világon, ahol nem volt még mobiltelefon, internet és digitális trükk. A ma már nem is létező képi világ mellett a legtöbben a reklámok szövegét, dallamát, dalszövegét jegyezték meg. Többségük nem is igazán az eladást akarta növelni, inkább kultúrtörténetileg érdekesek, és megmutatják, milyen is volt az élet akkoriban. A válogatásunk leginkább azokra a hirdetésekre koncentrál, melyek szövegeit a mai napig nem feledjük, és álmunkból felkeltve is tudjuk azokat. 

Próbáld ki te is, emlékszel-e a szövegekre!

1.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
1. Igazi klasszikus kisfilm, amit ha meghallunk, napokig a fülünkben marad. Te tudod folytatni a szövegét ennek a reklámnak? Ez a Jóska, ez a Gyurka....
2.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
2. Mit reklámozott magáról a biztosító cég? Emlékszel a szlogenre?
3.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
3. Hogy hangzott a ma is menő Tisza cipő eredeti szlogenje?"
4.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
4. Hogy hangzott a híres kozmetikumcsalád szlogenje?
5.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
5. Milyen nyári rovar ellenes szert javasolt a reklámban szereplő hölgy?
6.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
6. A gyerekek kedvenc reklámja volt a mai is kapható népszerű szénsavas szőlőital hirdetése. Mi hangzik el a reklámban és a végén mit mond a szülő?
7.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
7. A Skálák, a szocializmus legnagyobb bevásárló központjai voltak. Mit énekelt a kis Skála Kópé, ha vásárolni akart ezekben az üzletekben?
8.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
8. A szocialista időszak egyik legnépszerűbb reklámja volt, amely még díjat is nyert 1977-ben. A korszakban szállóigévé vált ez a mondat. Mit akart a feleség?
9.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
9. Egy rajzfilm reklám a gyerekeknek aminek a szövege nem túl bonyolult. Egy viccesen bukfencező oroszlán, amit imádnak a gyerekek. Mit mond a bukfencező oroszlán?

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás